Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalna snimka

VIDEO Jeruzalem: Vojnici se nemilosrdno obračunali s, navodno, američkim tinejdžerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom kruži amaterska video snimka fizičkog iživljavanja nad žrtvom, navodno palestinsko-američkim dječakom zatvorenim zbog nasilja tijekom prosvjeda u Jeruzalemu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Dok se u četvrtak u Jeruzalemu prosvjedovalo zbog smrti Muhammada Abu Khdeira, palestinskog tinejdžera otetog i ubijenog početkom tjedna, pojedini prosvjednici bili su, prema riječima izraelske policije, nasilni, piše New York Times.

Među njima je, kako tvrde, bio i 15-godišnji Tariq Khdeir, srednjoškolac iz Tampe u SAD-u, koji je došao na pogreb svog rođaka Abu Khdeira.

Ubrzo je internetom počela kružiti snimka maskiranih izraelskih snaga sigurnosti kako tuku jednu osobu, za koju se tvrdi da je upravo 15-godišnji Amerikanac palestinskog porijekla.

Odgođen pogreb ubijenog tinejdžera, strahuje se da će uslijediti novi sukobi

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld, rekao je kako je dječak napao sigurnosne službenike tijekom prosvjeda i da je zbog toga uhićen. Ali dječakov otac Salah Abu Khdeir rekao je da je svjedočio uhićenju te da tariq nije sudjelovao u nasilju.

S obzirom na to da je 15-godišnjak američki državljanin, glasnogovornica State Departmenta, Jen Psaki, poslala je medijima priopćenje u kojem stoji kako su službenici američkog konzulata duboko uznemireni izvještajima o pretučenom dječaku tijekom boravka u policijskom pritvoru te da osuđuju pretjerano korištenje sile.

Podsjetimo, palestinski prosvjednici sukobili su se s izraelskom policijom prije i nakon pogreba Muhammada Abu Khdeira, 16-godišnjaka čije je spaljeno tijelo otkriveno u srijedu, kratko nakon što je prisilno uguran u automobil u Istočnom Jeruzalemu.

Snimke nadzorne kamera zabilježile su otmicu, a policija pokušava otkriti je li zločin bio ubojstvo iz osvete koje su izveli židovski ekstremisti zbog smrti tri izraelska tinejdžera čija su tijela bila otkrivena u ponedjeljak na Zapadnoj obali.

Prema posljednjim informacijama vezano za spaljivanje Muhammada Abu Khdeira, u nedjelju je uhićeno nekoliko osoba. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene