Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi zbog Gaze

VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija

Aktualno Galerija Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Foto: Afp Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 1 Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 1 Foto: Afp Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 2 Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 2 Foto: Afp Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 3 Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 3 Foto: Afp +0 Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u - 4 Galerija 1/5 >>
Na američkom sveučilištu UCLA došlo je do sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika.

Nasilni sukobi izbili su u srijedu u kampusu Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu (UCLA) između propalestinskih prosvjednika i skupine protuprosvjednika, prema videoprijenosu uživo koji je omogućila jedna američka televizija.

Daily Bruin, studentske novine spomenutog sveučilišta, objavile su da su pristaše Izraela pokušale srušiti propalestinski protestni kamp na kampusu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani"

Policija je odgovorila na zahtjev rektora UCLA-a Genea Blocka za podrškom, objavio je na X-u je zamjenik glasnogovornika Los Angelesa Zach Seidl.

Napad Hamasovih militanata iz Gaze 7. listopada na južni Izrael i posljedična izraelska ofenziva na palestinsku enklavu pokrenuli su najveći izljev studentskog aktivizma u SAD-u od prosvjeda protiv rasizma 2020. godine.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada

Snimke iz zraka televizije KABC, podružnice ABC-a, pokazuju ljude kako vitlaju štapovima kako bi napali drvene ploče koje su postavljene kao improvizirana barikada za zaštitu propalestinskih prosvjednika.

Kasno u utorak, njujorška policija uhitila je desetke propalestinskih prosvjednika koji su se skrivali u zgradi kampusa Sveučilišta Columbia u New Yorku. Policija je također uklonila prosvjedni kamp.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene