Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušio se avion

Među ozlijeđenima pripadnik Oružanih snaga i viceprvakinja Europe: Doznajemo da nije riječ o vojnoj tajni

Aktualno Galerija U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov Foto: Igor Kralj/PIXSELL U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 1 U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 1 Foto: Marko Todorov / CROPIX U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 2 U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 2 Foto: Marko Todorov / CROPIX U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 3 U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 3 Foto: Marko Todorov / CROPIX +24 U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 4 Galerija 1/29 >>
U blizini Zagreba srušio se zrakoplov, jedna osoba je poginula, a četiri su ozlijeđene.

 

  • u blizini Zagreba se srušio avion

  • jedna osoba je poginula, a četiri su ozlijeđene

  • hitne službe izašle su na teren

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

21:45 “Prije svega želio bih izraziti žaljenje zbog današnjeg nesretnog događaja u kojem su ozlijeđene četiri osobe, a jedna je nažalost smrtno stradala. Ovim putem izražavam sućut obitelji poginule osobe, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak,” izjavio je ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš povodom pada sportskog zrakoplova u blizini Zagreba.

Sve službe (policija, vatrogasci, hitna medicinska služba, civilna zaštita te HGSS) promptno su reagirale sukladno proceduri za operativno djelovanje sudionika sustava potrage i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće.

Tri osobe, s procijenjenim lakšim ozljedama, vozilima hitne medicinske službe prevezene su u KBC Zagreb te KBC Sestre milosrdnice gdje su zbrinute i nisu životno ugrožene. Jedna je osoba, sa sumnjom na pretrpljenu ozljedu kralježnice, prevezena sukladno medicinskim indikacijama i protokolu helikopterom hitne medicinske službe u KB Dubrava.

Ova današnja nesreća pokazala je iznimnu brzu koordiniranu reakciju svih dionika te usklađenost operativnog djelovanja svih sastavnica sustava potrage i spašavanja na kopnu tijekom provedbe ove akcije.

“Koordiniranom akcijom hitnih medicinskih službi i zdravstvenih ustanova u Zagrebu, te visokim stupnjem angažiranosti i profesionalnosti, pravodobno su zbrinuti pacijenti ozlijeđeni u današnjem padu sportskog zrakoplova. Zahvala svim službama, a posebno hvala svima u javnozdravstvenom sustavu koji su i ovom prigodom pokazali visok stupanj profesionalnosti u spašavanju života naših građana,” zaključio je ministar Beroš.

21:27 Doznajemo da informacije, koje su se pojavile u medijima, da je nesreća proglašena vojnom tajnom nisu točne.

21:04 Objavljene su fotografije akcije spašavanja nakon avionske nesreće na kojima se može vidjeti i avion koji se srušio među drveće.

Njih možete pogledati OVDJE.

20:40 U padu je ozlijeđena i predsjednica padobranskog kluba Croatia Veselka Klobučarić-Pirc. Ona je i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj. "Poletjeli su i trebali odraditi skok sa 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo", rekao je njen suprug za 24sata.

Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije od 1990.– 1991.g. - klasične discipline i paraski. Vice prvakinja bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990.g. Članica Državne reprezentacije RH od 1992. do 2012.g, vice prvakinja Europe u disciplini skokova na cilj te 3. mj. ekipno žene u skokovima na cilj u Osijeku, 2007.g.

Među ozlijeđenima i pripadnik Oružanih snaga

20:20 Među ozlijeđenim putnicima Cessne bio je i jedan pripadnik Oružanih snaga RH. Riječ je o vojniku koji se rekreativno bavi padobranstvom,  doznaje Dnevnik Nove TV.

19:45 Pripadnik HGSS-a koji je među prvima izašao na teren nakon pada aviona ispričao je kako je izgledala akcija spašavanja.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

19:39 U Dnevniku Nove TV gostovao je instruktor letenja Teodor Goričanec koji se komentirao avionsku nesreću u blizini Zagreba.

Njegovu analizu možete pročitati OVDJE.

19:11 Jednu osobu helikopterom prevoze u KB Dubravu, dvoje u Vinogradsku, a jednu osobu u KBC Zagreb, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić. Tri osobe su lakše ozlijeđene. 

Pročitajte i ovo U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 9 Hitne službe na terenu FOTOGALERIJA Pogledajte prve fotografije s mjesta nesreće nakon što se u blizini Zagreba srušio avion

19:05 Reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk je od pilota koji je sudjelovao u potrazi doznala da se pilot ubrzo nakon pada javio potražnom timu i rekao da mu je pri uzlijetanju otkazao motor aviona Cessna 182.

Svi članovi posade su hrvatski državljani. Avion je služio za padobranske skokove.

Plenković stigao na mjesto nesreće

18:40 Premijer Andrej Plenković komentirao je nesreću.

"U avionu je bilo pet osoba. Prema informacijama policije, HGSS-a, jedna osoba je umrla. Ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na promptnoj reakciji. Prema prvim saznanjima, osobe koje su ozlijeđene su zbrinute i nisu životno ugrožene. Sve osobe su hrvatski državljani", rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš je rekao da su tri osobe lakše ozlijeđene, a jedna osoba ima težu ozljedu, ozlijedila je kralježnicu, ona je helikopterom odvedena u KB Dubrava.

Pad aviona Premijer Andrej Plenković na mjestu pada aviona - 1 Foto: Marko Todorov / CROPIX

18:39 Predsjednik Vlade stigao je na mjesto nesreće s ministrima Vilijem Berošem i Davorom Božinovićem. 

18:05 Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, 25. svibnja 2024. u 15:47 sati dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 182 na području Stupnika. Na teren su upućeni pripadnici. Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb te vatrogasci.

Na letu je bilo registrirano 5 putnika. Zrakoplov je pronađen. Jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su ozlijeđene te se radi na trijaži ozljeda i organizaciji transportajavlja Ravnateljstvo Civine zaštite. 

17:57 Objavljene su fotografije s terena, a njih možete pogledati OVDJE.

Oglasio se MUP

17:40 O padu aviona se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.

"Danas, 25. 5. 2024. godine u 15:51 sati zaprimljena dojava o padu manjeg sportskog zrakoplova, u šumi južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili točnost dojave, ukazuje se pomoć ozlijeđenima, mjesto događaja osigurano", izvijestio je MUP.

Pročitajte i ovo Marina Bukal, policijska službenica, PU VSŽ Međunarodni dan nestale djece U Hrvatskoj svake godine nestaje sve više djece: "Najčešće su tinejdžeri i odlaze zbog želje za avanturom"

17:36 Kraj Zagreba se u subotu poslijepodne srušio zrakoplov. U njemu su navodno bilo petero osoba, ali to još uvijek nije službeno potvrđeno. 

Vatrogasci i Hitna pomoć odjurili su na mjesto događaja da bi pružili pomoć unesrećenima.

Vatrogasci DVD-a Stupnik i JVP-a Zagreb su, neslužbeno doznajemo, locirali avion.

Na teren su izašle i HGSS stanice Zagreb i Samobor, a područje oko mjesta nesreće se pretražuje i dronovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene