Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVOJE EVAKUIRANO HELIKOPTEROM

VIDEO Dramatični prizori iz vlaka: Putnici okruženi vatrom, razbijali prozore u bijegu, 20 zadobilo opekline

Požar okužio vlak u Španjolskoj
Požar okužio vlak u Španjolskoj Foto: Screenshoot/Twitter
Čak 20 putnika zadobilo je opekline, od kojih troje teže, nakon što su iskočili iz vlaka koji je zahvatio šumski požar u blizini Castellóna na sjeveroistoku Španjolske.

Vlak, na putu od Sagunta u istočnoj pokrajini Valencia, do Zaragoze, stao je dok se strojovođa, uvidjevši da je zbog požara preopasno za nastavak, pripremao voziti vlak unatrag.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

Brojni putnici, u strahu da vlak ne proguta vatra, panično su pobjegli nakon što su razbili prozore.
Dvoje s najtežim opeklinama evakuirano je helikopterom, dok su ostali, među njima i djevojčica stara oko 10 godina, prebačeni u obližnje bolnice. 

 Vlak, u kojem je bilo 48 putnika, stao je i prije nego što je strojovođa uspio udaljiti se od požara, nekoliko putnika je razbilo prozore i pobjeglo na tračnice.

Evakuacija iz domova

"Kada su vidjeli da su okruženi vatrom, vratili su se u vlak i nekoliko njih je zadobilo opekline", rekao je glasnogovornik španjolske željezničke kompanije Renfe, piše Guadian.

 

Predsjednik Valencije Ximo Puig rekao je da je više od 1.000 ljudi evakuirano iz svojih domova zbog jakih vjetrova koji šire vatru u Bejísu u Valenciji, dodajući da su i dva vatrogasca zadobila opekline.

Valencija je posljednja regija koja je doživjela teške šumske požare tijekom dugotrajnog toplinskog vala u Španjolskoj koji je doveo do uništenja desetaka tisuća hektara šuma.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene