Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže Otis

Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat

Uragan Otis
Uragan Otis Foto: AFP PHOTO / NOAA / RAAMB
Uragan Otis jurio je u utorak prema popularnom odmaralištu Acapulco i spremao se stići do pacifičke obale Meksika kao "ekstremno opasna" oluja 5. kategorije.

Očekivalo se da će uragan Otis doći na obalu u srijedu ujutro i donijeti jake vjetrove i jaku kišu. Već je bio uragan 4. kategorije u utorak kasno poslijepodne, s maksimalnim postojanim vjetrovima od 233 kilometra na sat, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Do 18 sati lokalnom vremenu, odnosno ponoći po GMT-u, Otis je bio oko 137 kilometara južno-jugoistočno od Acapulca te će nastaviti jačati prije nego što stigne do kopna, dodao je NHC. Kada Otis dođe na obalu, trebao bi brzo oslabjeti, istaknuto je.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Iz minute u minutu Netanyahu: "Izrael priprema kopnenu invaziju na Gazu. Neću reći kad, kako ili koliko. Već smo ubili tisuće terorista, ovo je samo početak"

Očekuju se uraganski uvjeti u roku od 12 do 24 sata za dio obale između obalnih gradova Zihuatanejo i Punta Maldonado u državi Guerrero, u kojoj se nalazi i Acapulco, rekao je NHC.

Oluja bi mogla donijeti do 38 centimetara kiše u dijelovima Guerrera i susjedne države Oaxaca, što bi moglo uzrokovati bujične poplave i odrone blata te olujni val opasan po život.

Pročitajte i ovo Ilustracija pomicanje kazaljki na satu Počinje zimsko računanje vremena: Mijenja se još jedna važna stvar

Škole diljem Guerrera otkazale su nastavu za srijedu uoči Otisova dolaska, objavila je guvernerka Evelyn Salgado na društvenim mrežama.

Najmanje troje ljudi poginulo je tijekom vikenda kada je uragan Norma prošao duž sjeverozapadne obale Meksika. Nekoliko dana ranije jedna je osoba poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno zbog posljedica snažnog uragana Lidije koji je pogodio pacifičku obalu Meksika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene