Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio se vlak

VIDEO Ukrajina je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru?

Eksplozija u Rusiji
Eksplozija u Rusiji Foto: Screenshot/Twitter
Ukrajinska sigurnosna služba navodno je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru, koju Rusija koristi za opskrbu vojske.

Ukrajina je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru, rekao je ukrajinski izvor za Reuters.

Izvor, koji je htio ostati anoniman, rekao je da su četiri eksploziva detonirana preko noći dok se teretni vlak kretao kroz tunel Severomujskij u Burjatiji, na granici s Mongolijom.

Takav napad na teritoriju udaljenom više od 4000 kilometara od Ukrajine značio bi da je Kijev sposoban djelovati duboko unutar Rusije.

Pročitajte i ovo Zračenje; ilustracija - 1 Oglasila se i struka Pobuna zbog uređaja: Splićani strahuju zbog zračenja i narušavanja statike zgrade

Reuters nije mogao neovisno provjeriti navode izvora ni koristi li se željeznička ruta za vojnu opskrbu.

Ruski izvori ne spominju eksploziv 

Ruski izvori su potvrdili da se vlak zapalio na tom području, no nisu spominjali eksploziv.

Ruski istražni odbor je u priopćenju rekao da se vlak koji prevozio gorivo zapalio u tunelu u srijedu navečer, da nije bilo žrtava te da je u tijeku preliminarna istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Pročitajte i ovo 9-godišnjaka ugrizao pas Večeras u Provjerenom Majka 9-godišnjaka kojeg je u Zagrebu napao pas i progrizao mu bedro: "Odšteta mu neće ukloniti traumu"

Državna tvrtka Ruske željeznice, koja posjeduje i upravlja željezničkom mrežom, objavila je da je vlak zaustavljen nakon što je primijećen dim koji je dolazio iz spremnika s dizelskim gorivom.

Tvrtka je u priopćenju objavljenom na internetu rekla da je željeznički promet preusmjeren, što je malo produžilo vrijeme putovanja, no da sam prijevoz nije obustavljen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene