Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Gazi

Poginula još dva novinara, trećemu je ubijeno pola obitelji, a sada i sin: "Bio je duša moje duše"

Ožačošćeni Wael Dahdouh
Ožačošćeni Wael Dahdouh Foto: Afp
U posljednjem izraelskom napadu na Gazu ubijena su dvojica novinara dok su obavljali svoj posao na terenu. Jedan od njih sin je jednog od glavnih novinara Al Jazeere u Gazi i simbola otpora, Waela Dahdouha.

Hamza Dahdouh (27), najstariji sin Al Jazeerinog glavnog novinara u Gazi Waela Dahdouha, ubijen je tijekom posljednjeg Izraelskog bombardiranja Gaze u nedjelju.

U automobilu kojim se Hamza vozio prije smrti nalazio se još jedan mladi novinar koji je također preminuo. Treći njihov suvozač pretrpio je teške ozljede. 

Novinarska ekipa izašla je na teren kako bi intervjuirali raseljene civile, navode Al Jazeerini suradnici.

Hamzin ostac Wael obećao je nastaviti izvještavati o ratu u Gazi usprkos gubitku koji je pretrpio. Obitelj Dahdouh pretrpjela je velike gubitke od početka rata. 

“Hamza mi je bio sve. Moj najstariji sin. Bio je duša moje duše... ovo su suze zbog rastanka i gubitka, suze čovječnosti", rekao je ožalošćeni otac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasan pothvat Velika akcija spašavanja u susjedstvu: Petero ljudi zarobljeno u špilji na 2400 metara

Pročitajte i ovo Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 3 Ozlijeđeni su stabilno UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Ovo su olupine automobila iz tragične nesreće kod Karlovca: Fotografije pokazuju o kakvoj se silini udarca radilo

Mreža Al Jazeera snažno je osudila napad na svoje novinare.

"Ubojstvo Hamze i Mustafe, dok su obavljali svoj novinarski posao na terenu u Gazi, potvrđuje potrebu da se odmah poduzmu sudske mjere protiv okupatorskih snaga", stoji u njihovoj objavi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene