Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Norveškoj

Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Pad helikoptera u Norveškoj
Pad helikoptera u Norveškoj Foto: Getty Images
U Norveškoj se helikopter srušio u ocean te je poginula jedna osoba, a petero ih je ozljeđeno.

Jedna je osoba poginula, a petero je ozlijeđeno kad se helikopter srušio u ocean blizu zapadne Norveške, rekla je policija u četvrtak.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta

Helikopter Sikorsky S-92 kojim upravlja Bristow Norveška bio je u trenažnoj misiji potrage i spašavanja u srijedu kada se dogodila nesreća, rekli su dužnosnici. Spasioci su iz mora izvukli šestero ljudi, ali je kasnije u bolnici jedna osoba proglašena mrtvom, rekla je policija u četvrtak u priopćenju.

Jedan od petero preživjelih imao je samo lakše ozljede, dok je ostalih četvero zadobilo različite stupnjeve ozljeda, dodala je policija. Uzrok nesreće zasad nije poznat. Tvrtka Lockheed Martin Sikorsky, koja je proizvela helikopter, rekla je u srijedu da joj je sigurnost glavni prioritet i da je spremna podržati istragu.

Pročitajte i ovo Thomas Eugene Creech odgođeno pogubljenje Serijskom ubojici čak osam puta pokušali ubrizgati smrtonosnu injekciju: Nekome je govorio "Volim te"

Energetska grupacija Equinor rekla je da helikopter koji je bio u misiji potrage i spašavanja inače opslužuje platforme na naftnom i plinskom polju Oseberg u Sjevernom moru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene