Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrlo rijetka deformacija

Liječnici vjeruju da je ovo prvi takav slučaj: U Iraku rođen i operiran dječak s tri penisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak iz Iraka prvo je dijete rođeno s tri penisa, vjeruju liječnici. Mališan sa sjevera zemlje prošao je operaciju na kojoj su mu uklonjena dva organa viška.

S obzirom na to da je samo jedan penis bio funkcionalan, to jest, imao je mokraćnu cijev, liječnici su odlučili kako je najbolje ukloniti ostala dva koja je nemaju te su bili i manji veličinom.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Dječak je rođen prošle godine i tad je prvi put objavljena vijest o ovoj rijetkoj defomaciji, a liječnici su sad objavili i studiju slučaja u stručnom časopisu iz područja kirurgije. Prije šest godina pisalo se o slučaju dječaka koji se rodio s tri penisa u Indiji, no taj slučaj nije službeno zabilježen u stručnoj literaturi.

Nije poznato što je uzrokovalo ovu defomaciju, a liječnici kažu kako se jedan od 5-6 milijuna dječaka rodi s dva penisa. U radu je opisano kako vjeruju da je ovo prvi slučaj trifalije, odnosno, pojave tri penisa, piše Daily Mail.

Godinu dana nakon operacije dječak nema nikakvih poteškoća ni problema, rekao je doktor Shakir Saleem Jabali, autor stručnog izvještaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene