Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizmjerna tuga

Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea
Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Afp
Aktualno Galerija Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Foto: Afp Nestali dječak Émile Nestali dječak Émile Foto: Screenshot/Facebook Traje potraga Traje potraga Foto: Afp +0 Nestali dječak Emile Galerija 1/4 >>
Ostaci Emila Soleila pronađeni su u blizini mjesta gdje je viđen posljednji put prije osam mjeseci, u blizini naselja Haut-Vernet u Francuskoj.

Tužitelj iz Aix-en-Provencea u nedjelju, 31. ožujka, objavio je da su kosti Emila Soleila, dječaka koji je imao dvije i pol godine kad je nestao, pronađene u subotu "u blizini naselja Vernet", gdje je dječak posljednji put i viđen.

"Dana 30. ožujka 2024. godine, Nacionalna žandarmerija obaviještena je o pronalasku kostiju u blizini naselja Vernet. Istražitelji su preuzeli kosti, odmah ih prevezli u IRCGN (Institut za kriminalistička istraživanja Nacionalne žandarmerije kako bi se provela genetska analiza, koja je pokazala da su to ostaci djeteta Emila Soleila", kazao je tužitelj, prenosi francuski Le Monde.

Pročitajte i ovo Davor Božinović na Plitvicama politizacija obljetnice "Htjeli smo izbjeći ispade i politički šou": Božinović objasnio zašto Milanovića nisu pozvali na Plitvice

U svom priopćenju, tužitelj je najavio da "IRCGN nastavlja kriminalističku analizu kostiju", dok će Nacionalna žandarmerija "poduzeti mjere za provođenje dodatnih istraživanja na geografskom području na kojem su pronađeni".

Dječak Emile posljednji put viđen je 8. srpnja u 17:15. Bio je sam u ulici malenog naselja od tek 25 stanovnika smještenog otprilike dva kilometra od sela Vernet koje ima 125 stanovnika. Maleni je bio kod bake i djeda i igrao se u vrtu kad je posljednji put viđen.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima"

Gotovo devet mjeseci nakon početka istrage, istražitelji su u četvrtak pozvali obitelj, susjede i svjedoke - ukuopno 17 ljudi, kako bi rekonstruirali trenutak kada je dječak posljednji put viđen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene