Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijede 51.000 eura

Srbin ukrao Picassove slike, prodao ih za 150 eura, a onda plakao na sudu: "Mislili smo da su kopije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica muškaraca napala su stariju osobu u njezinu domu u Švicarskoj u listopadu 2020. godine, a ovih je dana jedan od njih osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog te pljačke.

Lopovi su svladali svoju žrtvu, vezali je i pretražili kuću te ukrali dvije slike Pabla Picassa vrijedne oko 51.000 eura. Jedan od pljačkaša nedavno je uhićen i sada je morao odgovarati pred sudom.

No, slike su do danas izgubljene. Lopov je na sudu rekao da su slike prodali po niskoj cijeni jer nisu znali da su originali.

"Mislili smo da su kopije, pa smo ih prodali nepoznatom čovjeku za 150 eura", rekao je na sudu.

Osumnjičeni nije uhićen nakon te pljačke, već ga je policija zatekla u drugoj pljački 2021. godine, a potom se ispostavilo da se za njim traga zbog još kaznenih djela, piše Blick.

Osumnjičeni je na sudu naglasio da ne zna gdje se nalaze slike. U jednom se trenutku čak rasplakao na sudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđeni su Misica i njezin dečko uhićeni u Hrvatskoj zbog pomno planirane pljačke: Na španjolskom sudu otkriveni detalji opakog plana

Pročitajte i ovo Ilustracija vrijednost 124.000 eura Neće im biti zima, a bome ni vruće: S gradilišta ukrali klime, bojlere, WC školjke i umivaonike

"Priznao je da je sa svojim partnerom provalio u kuću starijeg muškarca (80). Novac od slika prokockao je na pokeru i rekao je da nisu htjeli da se nešto dogodi muškarcu te da je dan nakon pljačke došao u kuću kako bi provjerio je li se starac oslobodio i je li dobro."

No, suze mu nisu pomogle te je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i pol godine. Po odsluženju kazne bit će protjeran iz Švicarske i bit će mu zabranjen ulaz u zemlju čak deset godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene