Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rockefeller Harvardu donira 100 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njujorški bankar i filantrop, 92-godišnji David Rockefeller, obećao je prestižnom američkom sveučilištu Harvard u Massachusettsu, donirati 100 milijuna dolara, što je najveća donacija od strane nekog bivšeg studenta, priopćilo je u petak navečer sveučilište.

Rockefeller, koji je diplomirao 1936. godine i nasljednik je slavne obitelji, obećao je donirati taj iznos kako bi "studentima značajno povećao šanse za stjecanjem znanja kroz međunarodno i umjetničko iskustvo".

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

"Harvard mi je otvorio oči i dušu kada je riječ o svijetu", kazao je unuk Johna D. Rockefellera, utemeljitelja obiteljskog carstva.

"Zahvaljujući zahtjevima Harvarda glede znanja jezika proveo sam ljeto 1933. u Njemačkoj i izbliza gledao uspon nacizma. Na Harvardu sam počeo studirati i povijest umjetnosti", objasnio je Rockefeller.

Studiranje na Harvardu 2007. godine, uključujući smještaj i prehranu, koštalo je 45.620 dolara godišnje, od čega 31.456 dolara za pohađanje kolegija. Sveučilište broji 6.700 studenata. Njih polovica prima financijsku pomoć u obliku zajmova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene