Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje garaže

FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1
Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Foto: Policija Bullevuea
Čovjek iz Ohia u garaži je pronašao stari zahrđali nuklearni projektil.

Policiju je iznenadio poziv vojnog muzeja u Ohiu, kojim su prijavili da im muškarac želi donirati projektil. Nakon toga, policija je odmah u garažu poslala tim za eksplozivna sredstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite! Još jedna prijevara: Predstavljaju se kao popularno energetsko piće i nude proizvode po abnormalno niskim cijenama

"Mislimo da će proći još puno vremena prije nego što ponovno dobijemo ovakav poziv", poručili su iz policije i dodali da je raketa dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave.

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 (Foto: Policija Bullevuea)

No, na raketi nije bilo pričvršćene bojne glave tako da stanovništvo nije bilo u opasnosti te evakuacija u gradu od oko 150.000 ljudi nije bila potrebna.

"U osnovi, ovo je samo spremnik plina za raketno gorivo", istaknuo je za BBC Seth Tyler, glasnogovornik policije Bellevuea i napomenuo da se ne radi o opasnoj situaciji.

"Zapravo, član našeg odjela za bombe me pitao zašto objavljujemo vijest o zahrđalom komadu metala", izjavio je.

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 2 (Foto: Policija Bullevuea)

Čovjek kod kojeg se nalazila raketa, želio je ostati anoniman te je u poprilično iznerviran medijskim izvještavanjem o događaju i dolaskom policije u njegov dom.

"Bio je dovoljno ljubazan da nam dopusti da pregledamo projektil i utvrdimo da nije opasan", kazao je Tyler.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Vlasnik je rekao da je raketa pripadala susjedu koji je umro, odnosno od kojeg je kupio imanje.

"Budući da je predmet bio neaktivan i vojska nije tražila njegovo preuzimanje, policija je predmet ostavila susjedu da ga restaurira za izlaganje u muzeju", poručio je Tyler.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene