Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjavio povjerenik

"Ako Europa bude napadnuta, nikada vam nećemo pomoći": Rekao je Trump Ursuli von der Leyen 2020. godine

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Sjedinjene Američke Države nikada neće pomoći Europi ako bude napadnuta i napustit će NATO koji je mrtav, rekao je Donald Trump predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen 2020. dok je još bio predsjednik, tvrdi povjerenik Europske komisije Thierry Breton.

Ako Europa bude napadnuta, SAD joj nikada neće pomoći, rekao je Donald Trump predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen 2020. godine dok je još bio predsjednik, tvrdi do povjerenik Europske komisije Thierry Breton.

Pročitajte i ovo Novi autobusi - 5 Stići će do proljeća Novi šoping Grada Zagreba: Ovaj put na redu je 30-ak rabljenih autobusa

"Morate shvatiti da vam nikada nećemo doći pomoći i podržati vas ako je Europa napadnuta", kazao je navodno Trump tijekom sastanka na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u siječnju 2020., kazao je u srijedu Thierry Breton.

"Usput, NATO je mrtav, i mi ćemo otići, izaći ćemo iz NATO-a", rekao je također Trump, prema dužnosniku Europske unije.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća Mnogi su razočarani Velika porezna reforma, a plaće jedva da su porasle: Najviše pak muka imaju – računovođe

"I usput, dugujete mi 400 milijardi dolara jer niste platili, vi Nijemci, ono što ste morali platiti za obranu", dodao je Trump, prema Bretonu.

Trump je favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata 2024., a ankete predviđaju tijesnu utrku između njega i Joea Bidena na izborima u studenom.

Trumpov stožer nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentarom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene