Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stići će do proljeća

Novi šoping Grada Zagreba: Ovaj put na redu je 30-ak rabljenih autobusa

U Zagreb stižu novi autobusi. Bit će ekološki prihvatljiviji, na električnu energiju ili vodik. Dok proces nabave traje, grad kupuje rabljene autobuse.

Nakon tramvaja Zagreb kreće u još jedan šoping rabljenih vozila. Na redu je kupnja 30-ak autobusa.

Pojačanje voznom parku trebalo bi stići najkasnije do ovog proljeća. Ključni kriteriji za nabavku novih vozila bit će kilometraža, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Pročitajte i ovo Prijetnje Bernardu Kaiću - 3 Reagirao i Vili Beroš "Dao Bog da te sutra gledamo kako crkavaš": Poznati epidemiolog u strahu za svoj život

Osim kilometara, upozoravaju iz sindikata vozača ZET-a, pri kupnji rabljenih autobusa, na brojne karakteristike trebat će obratiti pozornost.

"Da ima dobre upravljačke mehanizme, dobro sjedalo, da ima klimu i klimu kod putnika i njegova procjena dugovječnosti, jer nije to samo za mjesec dana", poručio je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača ZET-a.

Putnici ako ne moraju, rabljeno radije ne bi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

"Po meni je bolje kupiti, ako treba pet autobusa novih, nego 20 rabljenih, da je to valjalo ne bi ni išlo u prodaju", rekla je Slobodanka. "Rabljene baš ne, rabljene ja ne bi, ali ako nemaju za nove, lijepe, dobre, onda…", dodao je Stjepan. 

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene