Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje puno nejasnoća

Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog: "Puno je modrica. Još nitko nije obavio obdukciju"

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Afp
Tijelo preminulog ruskog vođe oporbe Alekseja Navaljnog nalazi u mrtvačnici Okružne kliničke bolnice Salehard, tvrde izvori. Tijelo je nestalo nakon što je Navaljni izenada preminuo u petak.

Nakon što je iznenada preminuo u petak u sibirskom zatvoru, tijelo Alekseja Navaljnog prvo je prevezeno o 36-kilometara udaljeni grad Labitnangi, a kasnije dovezeno u bolnicu u Salehardu. Djelatnik te bolnice za Novaju gazetu rekao je da inače tijela preminulih odvoze u Zavod za sudsku medicinu, no tijelo Navaljnog su iz nekog razloga odvezli u kliničku bolnicu.

"Odvezli su ga u mrtvačnicu, a potom ispred vrata postavili dvojicu policajaca", rekao je bolničar i dodao kako se pročulo da smrt nije uzorkovana vatrenim oružjem te da je patolozima zabranjena obdukcija.

"U ovom trenutku mišljenje ostaje podjeljeno. Jedni su rekli da je iz Moskve stiglo naređenje da se čeka dolazak specijalista iz glavnog grada, dok su drugi rekli da su sami liječnici odbili napraviti obdukciju. Slučaj je politički, i nije jasno što će se ispostaviti. A ako izvršite obdukciju i dobijete direktnu naredbu da promijenite rezultat, ne možete se izvući iz toga. I također možete postati krivac", ističe bolničar.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Prosvjed smatra nekonstruktivnim Ministar Beroš misli da neće doći do štrajka, komentirao i prosvjed: "Ti ljudi kao da žive u svemiru, ne žive u realnom vremenu"

Dodao je i kako je tijelo puno modrica te opisao kako su mogle nastati, ali i što bi mogao biti uzrok smrti Navaljnog.

"Kao iskusan bolničar, mogu reći da su ozljede koje su opisali oni koji su ih vidjeli izgledale kao posljedica grčeva. Ako se osoba grči, a drugi je pokušavaju zadržati, ali su konvulzije jake, onda se pojavljuju modrice. Također su rekli da je imao modricu na grudima – onu koja dolazi od indirektne masaže srca. Dakle, pokušali su ga reanimirati i vjerojatno je umro od srčanog udara. Ali nitko ništa ne govori o tome zašto je imao srčani zastoj", objasnio je bolničar, prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Hotel New Yorker u New Yorku Našao rupu u zakonu pa pet godina živio besplatno u hotelu, a onda zbog pohlepe sam sebe zeznuo

Tim Alekseja Navaljnog tvrdi da ruska vlada namjerno zadržava njegovo tijelo.

Glasnogovornica Navaljnog, Kira Jarmiš, izjavila je za BBC da njegov tim vjeruje kako je Vladimir Putin naredio smrt aktivista, koji je bio najistaknutiji kritičar ruskog predsjednika.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene