Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u New Yorku

Našao rupu u zakonu pa pet godina živio besplatno u hotelu, a onda zbog pohlepe sam sebe zeznuo

Hotel New Yorker
Hotel New Yorker Foto: Profimedia
Zbog rupe u zakonu koju je uspješno iskoristio, Mickey Barreto pet godina besplatno je živio u legendarnom hotelu New Yorker u New Yorku. No, polakomio se i završio iza rešetaka.

Mickey Baretto (48) šokirao se kad mu je na vrata došla naoružana policija i uhitila ga zbog prevare. Smatra da nije napravio nikakvo kriminalno djelo, već prekršaj.

"Mislio sam da mi dečko sprema nešto za Valentinovo, ali onda sam vidio policajke", kazao je Barreto koji je pokušao na sebe službeno pripisati vlasništvo nad legendarnim hotelom New Yorker, u kojem je živio i Nikola Tesla. Osim toga, pokušao je naplatiti i stanarinu od drugog stanara.

Iskoristio rupu u zakonu

Baretto je već godinama stanar hotela i za to ne plaća stanarinu zbog bizarne rupe u zakonu koju je dobro iskoristio. Prije nekoliko godina iznajmio je sobu u hotelu za 200 eura po noćenju. Naime, pravilo koje vrijedi u New Yorku, a koje je iskoristio, kaže kako stanari jednokrevetnih soba u zgradama izgrađenim prije 1969. godine imaju pravo tražiti šestomjesečni najam te sobe. Baretto je tada ustvrdio da je unajmljvanjem sobe postao stanar i da ima to pravo. Hotel ga je izbacio van, ali žalio se sudu i Vrhovni sud je presudio u njegovu korist.

Pročitajte i ovo Neredi u Nizozemskoj Ozlijeđeni policjaci VIDEO Veliki sukobi Eritrejaca u Nizozemskoj: Pale automobile, proglašeno izvanredno stanje

Uprava hotela, čiji je vlasnik kršćanska megacrkva osnovana u Južnoj Koreji, nikad se nije željela sastati s njime kako bi utvrdili visinu stanarine pa je u sobi nastavio živjeti bez plaćanja. No, nije tu stao i 2019. je u objavama na internetu počeo tvrditi da je vlasnik cijele zgrade, i pokušavao drugima naplatiti stanarinu. Kad se pokušao i službeno upisati kao vlasnik, protiv njega je podignuta optužnica zbog prevare, piše Independent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene