Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEVRIJEME U AUCKLANDU

Olujne kiše i bujice odnijele tri života, a jedna se osoba smatra nestalom: ''Ostanite u svojim domovima, nije još gotovo''

Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Nezapamćene olujne kiše i bujice odnijele su tri života, a jedna se osoba smatra nestalom u Aucklandu, objavio je u subotu novozelandski premijer Chris Hipkins.

Poplave u petak usmrtile su tri sobe, a jedna se vodi kao nestala, rekao je na konferenciji za medije premijer Cris Hipkins i dodao: "U pojedinim zonama pričinjena je velika materijalna šteta."

Policija je objavila da su dva tijela pronađena u predgrađu Aucklanda, novozelandskoga grada s najviše stanovnika. Treća žrtva poginula je u klizanju tla blizu središta Aucklanda. Četvrta osoba, koju su odnijele vode južno od Aucklanda, još se vodi kao nestala.

Lokalna zračna luka, najveća u zemlji, djelomično je otvorena u subotu nakon što je bila potpuno zatvorena. Domaći promet ponovno je uspostavljen, a međunarodni letovi trebali bi se uspostaviti u nedjelju.

Iz sigurnosnih razloga koncerti britanske pop-zvijezde Eltona Johna, koji su bili predviđeni na stadionu u Aucklandu u petak i subotu, otkazani su.

Voda se velikim dijelom povukla u subotu poslije podne pošto su ulice bile pretvorene u rijeku, no nove se kiše očekuju te je premijer Novog Zelanda pozvao stanovnike da ostanu u svojim domovima.

Pročitajte i ovo Poplave na karlovačkom području - 3 POPLAVE NA KARLOVAČKOM PODRUČJU Selo koje je postalo otok godinama sluša ista obećanja: ''Voda je na sve strane, tako nam je cijelog života''

  Pročitajte i ovo Jacinda Ardern (Foto: AFP) Odlazi u veljači Novozelandska premijerka šokirala javnost: "Nadala sam se da ću se uspjeti pripremiti i za još jednu godinu"

Olujno nevrijeme prvi je veliki izazov za vladu novog premijera koji je naslijedio Jacindu Ardern pošto je iznenada zbog premorenosti podnijela ostavku i predala mu dužnost u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene