Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Manchesteru

Policija se ispričala zbog lažne uzbune, na teren poslali vojsku pa je povukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manchesterska policija objavila je da je na područje kampusa zbog incidenta na području Manchester, Hulme, poslana vojska. Uskoro su objavili tweet da je sve u redu te su se ispričali zbog panike koju su izazvali.

12:33 - Policija je objavila da je područje sada sigurno te da se radilo o sumnjivom paketu. Ispričali su se na uzbuni koju su izazvali.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

 

12:03 - Ceste koje vode prema kampusu Castlefield u ulici Linby su zatvorene. Na teren su upućeni i pirotehničari, potvrdila je mančesterska policija.

''Brinemo o mladim ljudima s društvenim, emocionalnim i poteškoćama u mentalnom razvoju'', stoji na web stranici kampusa koja opisuje njihovu djelatnost.

''Službenici su na terenu i trenutačno procjenjujemo situaciju'', objavila je lokalna policija na svom Twitteru.

Područje cijelog grada nadlijeću helikopteri.

Policija je isprva objavila Tweet u kojem je navela da se radi o incidentu na fakultetu, ali su to kasnije ispravili i objavili da se incident zapravo odvija u ulici Linby u području Mancestera Hulme.

 

 

 

Policija ponavlja kako je prerano reći je li ovaj incident povezan s istragom o napadu nakon koncerta Ariane Grande.

Podsjetimo, u Velikoj Britaniji je na snazi kritična razina opasnosti. Aktivirana je Operacija Temperer. Britanska premijerka Theresa May u utorak je objavila da će na strateška mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu postaviti 5000 vojnika. Tom je odlukom May postala prva osoba na poziciji britanskog premijera koja je iskoristila taj plan za pokazivanje sile kao odgovor na velike terorističke prijetnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene