Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapad Afrike

Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rusija je poslala vojne instruktore u zemlju na zapadu Afrike.

Ruski vojni instruktori stigli su u srijedu u Niger u zrakoplovu natovarenom vojnom opremom, objavila je u četvrtak nigerska državna televizija RTN, pozivajući se na sporazum između hunte i ruskog predsjednika Vladimira Putina o jačanju suradnje.

RTN je emitirala snimku vojnoga teretnog zrakoplova koji istovaruje opremu dok su ljudi u odorama stajali po strani.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti"

"Ovdje smo kako bi uvježbavali nigersku vojsku... i razvijali vojnu suradnju između Rusije i Nigera", rekao je muškarac u maskirnoj odori, za kojeg je RTN rekla da je jedan od instruktora.

RTN je također objavila da je Rusija pristala instalirati protuzračni sustav u Nigeru.

Pročitajte i ovo Antony Blinken Zemljom vlada hunta SAD zabrinut da vagnerovci koriste puč u Nigeru: "Posvuda gdje su stigli uslijedili su smrt i destrukcija"

Odnosi te zapadnoafričke zemlje s Moskvom u središtu su pozornosti otkako je hunta preuzela vlast državnim udarom prošle godine i prekinula dugogodišnje vojne i diplomatske veze s Francuskom što je potaknulo nagađanja da će produbiti sigurnosne veze s Rusijom poput susjednih Malija i Burkine Faso.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene