Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imate nešto za prijaviti?

Noina arka na aerodromu: U prtljazi nosili guštere, zmije, pa čak i krokodila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krijumčarene životinjske vrste vraćaju se u zemlju iz koje su došle.

Dvije Rumunjke pokušale su u Veliku Britaniju prokrijumčariti 12 iguana iz San Salvadora, sakrivenih u čarape. Životinjama je konačno odredište trebala biti Njemačka, a radi se o vrsti toliko rijetkoj da se vjeruje kako ih ima svega nekoliko stotina u svijetu. Privatnom kolekcionaru, te iguane vrijedile bi i do 200.000 kuna po komadu, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Heathrow, London (Foto: AFP) Nema informacija o ozlijeđenima Veliki požar nedaleko od londonskog aerodroma Heathrow, čula se i eksplozija

Životinje su zaplijenjene na londonskom Heathrowu, gdje se nalazi poseban odjel za takve životinje, nazvan Noina arka.

Zaplijenjene iguane na putu su prema svojem prirodnom staništu na Bahamima, a dvije Rumunjke dobile su zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. maksimalna kazna za krijumčarenje životinja u Britaniji je sedam godina zatvora.

U prva tri mjeseca 2014. u Britaniji je zaplijenjeno čak 523 životinja i ptica, što govori o velikom crnom tržištu, ali i uspješnosti njihove carinske provjere. Među zaplijenjenim životinjama tako su se našli gigantski gušteri, krokodili, zmije, razne vrste pauka, lemuri, rijetke vrste papiga i brojne zaštićene vrste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene