Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upucan ispred kuće

Novi atentat na političara u manje od tjedan dana: "Ekvador proživljava svoje najkrvavije doba"

Ekvador u raljama kartela
Ekvador u raljama kartela Foto: DNEVNIK.hr
Političar Pedro Briones ubijen je ovog ponedjeljka u ispred svoje kuće u Ekvadoru. Drugi je ovo atentat na političara u toj zemlji u samo tjedan dana.

Nekoliko dana nakon tragičnog ubojstva Fernanda Villavicencija, Ekvador je ponovno u žalosti. U ponedjeljak popodne u Esmeraldasu je prijavljeno ubojstvo Pedra Brionesa, istaknutog političkog vođe Pokreta građanske revolucije.

Prema informacijama policije, dvojica muškaraca na motociklu došla su u blizinu njegove kuće i pucala u njega, izvjestila je La Republica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Otoku živjeli tri godine Britanci uhitili tri ruska špijuna: Među stvarima pronađeni krivotvoreni hrvatski dokumenti

Rodbina i susjedi odah su priskočili u pomoć i odvezli ga u opću bolnicu Delfina Torres de Concha, ali bilo je prekasno. Dežurni liječnik mogao je samo utvrditi da Briones ima dvije prostrijelne rane u lijevom predjelu vrata i da ne pokazuej znakove života.

Kandidatkinja za predsjednika Luisa González izrazila je sućut njegovoj obitelji na društvenim mrežama i požalila se na tešku situaciju kroz koju prolazi njezina zemlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slaba monetarna politika Rusija u najgoroj ekonomskoj situaciji od početka invazije: Vlast međusobno upire prstom, povlače se očajnički potezi

"Ekvador proživljava svoje najkrvavije doba. To dugujemo potpunom napuštanju nesposobne vlade i mafijaškom preuzimanju države. Moj solidarni zagrljaj obitelji druga Pedra Brionesa, koji je pao u ruke nasilja", objavila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene