Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon atentata

Na ulicama bombe, u zatvoru borbe s desecima mrtvih. Ova zemlja pada u ralje narkokartela i postaje bojište za kriminalce

Još jedna veća južnoamerička država pada u ralje narkokartela. Riječ je u Ekvadoru, gdje je prije četiri dana ubijen kandidat za predsjednika, Fernando Villavicencio. Da bi izvukla iz zatvora čovjeka koji mu je prijetio, država je morala poslati 3.600 vojnika i policajaca.

Zatvor broj 8 u lučkom gradu Guayaquillu. Glavni zadatak operacije bio je spriječiti novo krvoproliće dok se iz zatvora izvlači Josea Adolfa Maciasa, zvanog Fito. Riječ je o lokalnom gangsterskom vođi kojeg se smatra produženom rukom meksičkog narko kartela Sinaloa. Navodno je prebačen je u zatvor maksimalne sigurnosti.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović Za Dnevnik Nove TV ''Ako je to istina...'' Ministar komentirao navode da je ubojici lokaciju supruge otkrila policajka

"Sve smo svjesniji da je ovo što se počelo događati došlo do točke poslije koje nema povratka. Ono što se događa u Meksiku ili Kolumbiji već je stiglo u Ekvador i ne može se više riješiti preko noći", tvrdi ekvadorski politolog.

Više o situaciji u Ekvadoru otkrijte u videu reportera Marka Stričevića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene