Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juan Pedro Federico

MISLILI SU DA IMA 501 KG Najdeblji čovjek iznenadio podatkom o težini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najdeblji čovjek, 32-godišnji Meksikanac Juan Pedro Franco na svijetu gotovo je 100 kilograma teži nego što se mislilo.

Liječnici vjeruju da je 32-godišnji Meksikanac Juan Pedro Franco težio 501 kilogram kada je ranije ovog mjeseca primljen u bolnicu radi operacije koja bi mu pomogla da ponovno hoda, nakon što nije hodao posljednjih šest godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravilne prehrambene navike Zabrinjavajući podaci: Svako treće dijete osnovnoškolske dobi ima prekomjernu tjelesnu masu Alarm zbog debljine - 3 epidemija debljine Prijeti nam cunami dijabetesa tipa 2, rakova i raznih vrsta kardiovaskularnih bolesti

Ali testovi su pokazali da je njegova prava težina gotovo 588 kilograma. Malo manje od rekordera Manuela Uribea koji je imao najviše 596 kilograma, a umro je u svibnju 2014.

Doktor Jose Antonio Castaneda rekao je da je podatak o većoj težini uznemirujuć, ali da će Juana svejedno staviti na dijetu prije operacije. ''Sve što radimo je isplanirano i ako sve bude išlo prema tom planu, za godinu i pol on će imati između 76 i 88 kilograma. Isprva nismo mislili da će biti uključen u taj problem zbog pretjeranog broja kilograma i plućnih problema, ali sada smo optimistični'', rekao je doktor Castenada.

Meksikanac Juan kaže da je bio debeljuškast u školi, ali se naglo počeo debljati nakon prometne nesreće koju je preživio kao tinejdžer i zbog koje je godinu dana bio prikovan za krevet.

''Kada sam imao 17 godina imao sam samo 338 kilograma. Tada sam imao nesreću i slomio nekoliko kostiju te proveo godinu i pol dana u krevetu. Veselim se tome što ću opet izlaziti van, ponovno voziti, pjevati. To volim raditi'', rekao je Juan.

Lokalni mediji opisuju Juan Pedra kao najdebljeg muškarca koji trenutačno živi na svijetu, a sada je otkrivena i njegova točna težina.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene