Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Muškarac tukao i prisiljavao 22-godišnju Ukrajinku na prostituciju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Slovenska policija je privela 24-godišnjeg državljanina Kosova koji je 22-godišnju Ukrajinku uz prijetnje prisiljavao na prostituciju, a pritom je i više puta udarao nogama.

Kriminalisti iz Kopra razotkrili su slučaj nasilja i prisilne prostitucije te optuženog priveli istražnom sucu. Utvrdili su da je 24-godišnji državljanin Kosova u razdoblju od 1. siječnja do 28. veljače iskorištavao 22-godišnju državljanku Ukrajine. Prijetnjama i obmanom o povratu fiktivnog duga prisiljavao ju je na prostituciju.

Kako navodi 24 ur, muškarac je 20. svibnja u hotelskoj sobi hotela u Portorožu više puta udario 22-godišnjakinju i nogama nanio joj je lakše tjelesne ozljede. Budući da je riječ o njegovoj izvanbračnoj partnerici, odnosno da se zlostavljanje dogodilo u obiteljskoj zajednici protiv njega će se voditi i kaznena prijava zbog kaznenog djela nasilja u obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon 30 godina Osuđen suvremeni Jack Trbosjek: Objavljeni stravični detalji, ono što je učinio svojim žrtvama sledit će vam krv u žilama

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Pao 64-godišnji makro u Slavonskom Brodu: Iskorištavao težak položaj žena i nagovarao ih na prostituciju

Prošli petak kriminalisti su proveli i kućnu pretragu na adresi osumnjičenika na području Ljubljane. Zaplijenjeno je više elektroničkih uređaja i određena dokumentacija. Osumnjičenik je priveden istražnom sucu u Kopru koji mu je odredio pritvor, priopćeno je i iz Policijske uprave.

Za kazneno djelo prostitucije propisana je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina, za nanošenje lakih tjelesnih ozljeda propisana je novčana kazna ili zatvor do jedne godine, a za obiteljsko nasilje kazna zatvora do pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene