Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIOPĆENJE POLICIJE

Pao makro koji je podvodio Kolumbijke: Policija podnijela kaznenu prijavu zbog prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je doveršila krim istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je poticao kolumbijske državljanke na pružanje spolnih usluga za novac.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Čile zbog sumnje da je poticao kolumbijske državljanke na pružanje spolnih usluga za novac, priopćila je PU zagrebačka.

Sumnja se da je od 25. travnja do 9. svibnja 2023. godine na području Zagreba s ciljem zarade organizirao i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da je vrbovao i poticao na pružanje spolnih usluga dvije 32-godišnje državljanke Republike Kolumbije, navedeno je u priopćenju. 

Naime, sumnja se da je radi pružanja spolnih usluga na internetskim stranicama kreirao i ažurirao korisničke profile i objavio telefonske brojeve na koje se putem mobilne aplikacije javljao zainteresiranim muškim osobama i nudio spolne usluge za određeni novčani iznos. Potom je, sumnja se, zainteresirane osobe upućivao u objekte na području Zagreba u kojima su one pružale spolne usluge, a koje je osumnjičeni prethodno unajmio upravo u svrhu pružanja takvih usluga.

U navedenom razdoblju, sumnja se, zainteresiranim muškim osobama 32-godišnjakinje su pružile najmanje 30 spolnih usluga za dogovoreni novčani iznos, a novac su potom dijelile s osumnjičenim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrebna je dekriminalizacija Prostitucija u Hrvatskoj: ''Priče osoba koje to rade vrlo su različite. Treba ih prestati kažnjavati"

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je privremeno oduzeto više mobitela i novac za koji se sumnja da potječe od prostitucije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, navela je policija u priopćenju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene