Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijete Francuzima

Legija stranaca stigla u Slavjansk, Rusi poručuju: "Sve ćemo ih pobiti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Oko 100 pripadnika specijalista za artiljerijsko izviđanje i inženjerske grupe, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja, stiglo je Donjeck.

U Slavjansk, na lokaciju 54. oružane brigaane Oružanih snaga Ukrajine, stiglo je 100 predstavnika francuske Legije stranaca. Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženijerskoj grupi čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrda.

"Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u obrani Slavjanska kada se linija fronta pomakne ka tom gradu", piše u objavi kanala Vojna kronika na društvenoj mreži Telegram.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ranije je kazala kako Rusija zna da Legija stranaca priprema taktičku grupu za pomoć Ukrajini, a zamjenik predjednika Dume, Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava "Majka je majka, otac je otac" DP poručio: "Milanović relativizirao značaj Istanbulske konvencije, treba je deratificirati"

"Sve ćemo ih pobiti, ne brinite", rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora biti svjesna posljedica svojih odluka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene