Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra zarada

U kamionu prevozili 1000 mačaka, ono što su planirali napraviti s njima je odvratno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kineska policija presrela je kamion u kojem je bilo oko 1000 mačaka. Planirali su mačje meso prodati kao svinjetinu ili ovčetinu i tako zaraditi oko 20.000 eura.

Policija u Kini spasila je oko 1000 mačaka iz kamiona na putu za klaonicu. Životinje su bile dio nezakonite trgovine koja lažno prodaje mačje meso kao svinjetinu ili ovčetinu, a uhićenje je izazvalo zabrinutost za sigurnost svježe hrane.

Nakon dojave aktivista za životinje ranije ovog mjeseca, policajci iz Zhangjiaganga, u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangsu, presreli su vozilo koje se koristilo za skupljanje i prijevoz uhvaćenih mačaka, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Optužen za pokušaj ubojstva Drama na nebu: Pilot tijekom leta htio ugasiti motore aviona pa šokirao policiju - "Uzeo sam ih prvi put..."

Da policija nije intervenirala, mačke bi vjerojatno bile zaklane i otpremljene na jug te poslužene kao svinjski i janjeći ražnjići ili kobasice, navodi se u izvješću. 

Policija i poljoprivredne vlasti mačke su smjestile u obližnje sklonište nakon što su spriječili plan kriminalne skupine da zaradi gotovo 20.000 eura. U izvješću se ne spominje jesu li uhićeni niti jesu li mačke lutalice ili kućni ljubimci. 

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Iz minute u minutu Netanyahu: "Izrael priprema kopnenu invaziju na Gazu. Neću reći kad, kako ili koliko. Već smo ubili tisuće terorista, ovo je samo početak"

Aktivisti za životinje prvi su u blizini groblja primijetili veliki broj drvenih kutija u kojima su bile mačke. Patrolirali su ulicama šest dana, a kada je kamion počeo prevoziti mačke u klaonicu, intervenirali su i pozvali policiju, stoji u izvješću.

Jedan aktivist rekao je za medije da se takvom nezakonitom radnjom može prodati pola kilograma mačjeg mesa za oko 4 eura tako što će se predstaviti kao ovčetina i svinjetina. Svaka mačka teži oko 2 kilograma nakon obrade.

Pročitajte i ovo Privođenje navijača - 2 Čekaju kaznu FOTO Sud izrekao kazne za trojicu navijača, odvjetnik: "Navijači ne znaju tko je transparent unio na stadion"

"Neki će ljudi učiniti sve što je potrebno jer je isplativo", rekao je za The Paper Gong Jian, aktivist koji gradi utočište za mačke lutalice u Jiangsuu.

Druga aktivistica Han Jiali, koja je rekla da je sudjelovala u zaustavljanju kamiona, rekla je za kinesku novinsku kuću da to nije prvi put, te da je već prije zaustavila slične nedopuštene trgovine u Guangdongu, južnoj kineskoj pokrajini.

Pročitajte i ovo Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat

Izvješće je izazvalo novi val zabrinutosti na kineskim društvenim mrežama zbog prava životinja i sigurnosti hrane, a mnogi su pozivali vlasti na veći nadzor.

Zemlja se u prošlosti borila s dugom poviješću skandala vezanih za hranu i sigurnost.

Jedan nedavni skandal s hranom koji je postao viralan odnosio se na glavu štakora pronađenu u školskom obroku na fakultetu. Lokalni dužnosnici prvobitno su inzistirali da se radi o komadu pačjeg vrata, ali zbog straha od zataškavanja pozvani su pokrajinski istražitelji, koji su utvrdili suprotno.

Pročitajte i ovo Viktor Orban Trenira strogoću, ali... Orban se hvalisa da brani Europu od migrantskog vala, no nekoliko detalja razotkriva da je to daleko od istine

Iako Kina ima zakone koji reguliraju i štite stoku i ugrožene životinje, ne postoji opći zakon koji cilja na okrutnost prema kućnim ljubimcima te psima i mačkama lutalicama.

Skupine za prava životinja i zaštitu okoliša već dugo vode kampanju protiv upotrebe životinjskih dijelova, uključujući mnoge ugrožene vrste, u tradicionalnoj medicini. Također postoji sve veće protivljenje godišnjem festivalu psećeg mesa u Yulinu, u zapadnoj autonomnoj regiji Guangxi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

"Životinje nemaju prava i ne postoji jamstvo za sigurnost hrane", napisao je jedan od stotina korisnika koji su se uključili u posljednju raspravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene