Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi bivši špijun

Kći Kim Jong Una cijeli svijet zove pogrešnim imenom, a sve je to zbog Dennisa Rodmana

Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: Afp
Kći Kim Jong Una svijetu je poznata kao Kim Ju Ae, ali bivši južnokorejski špijunski veteran tvrdi da se zapravo zove Kim Eun Ju.

Umirovljeni južnokorejski špijun rekao je da svijet cijeli vrijeme pogrešno zove kćer sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una. Bivši obavještajac Choe Su Yong rekao je za list da je Kimina kći poznata kao Kim Ju Ae, ali da se vjerojatno zapravo zove Kim Eun Ju.

Choe, koji je 20 godina radio u odjelu za protušpijunažu u Nacionalnoj obavještajnoj službi Južne Koreje, rekao je da pogrešno ime potječe od bivše NBA zvijezde Dennisa Rodmana.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji upozorenja na snazi FOTO Jako nevrijeme s tučom poharalo Dalmaciju: Auti stajali u tunelima, na tlu nekoliko centimetara leda

Rodman je nekoliko puta posjetio Sjevernu Koreju i tvrdi da ga s Kimom povezuje blisko prijateljstvo. Choe je rekao da je prilikom jednog od njegovih posjeta košarkaška legenda imala nesporazum s Kim oko imena djevojčice, piše Business Insider

Čuo sam da je Kim upoznao svoju kćer s Rodmanom tijekom njegova posjeta Sjevernoj Koreji te je došlo do nesporazuma zbog sportaševa nepoznavanja jezika. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Postanite superheroji Ovo su najtraženiji kriminalci u EU-u: Među bjeguncima i dvojica Hrvata

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

Rodman je 2013. rekao za The Guardian da se Kimova kći zove Ju Ae, rekavši da je posjetio Sjevernu Koreju i držao djevojčicu u naručju dok je bila beba.

Južnokorejski dužnosnici i obavještajne službe od tada su Kimovu kći nazvali Kim Ju Ae. Djevojčica, za koju se vjeruje da ima 11 godina, jedno je od najmanje troje djece čiji je otac Kim. Međutim, Choe je za The Times rekao da Kim ima četvero djece, opet pozivajući se na izvore u Sjevernoj Koreji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene