Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći u nekoliko tjedana

Tajanstvena smrt još jednog ruskog milijadera: Prije nego što je poletio dogodila se neobična situacija koja budi veliku sumnju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ruski milijarder umro je pod misterioznim okolnostima nakon što se njegov helikopter srušio po lijepom vremenu u blizini Monaka.

Poduzetnik Vjačeslav Taran (53) poginuo je nakon što je njegov helikopter pao u u blizini ljetovališta Villefranche-sur-Mer nakon polijetanja iz Lausanne u Švicarskoj. Taran je treći poduzetnik za kriptovalute koji je neočekivano preminuo u posljednjih nekoliko tjedana.

Tiantian Kullander (30) umro je "u snu" prošlog tjedna, dok se njegov kolega, kriptomilijunaš Nikolai Mushegian (29), utopio na plaži u Portoriku nakon što je tweetao da se boji da će ga CIA i Mossad ubiti.

Nesreća u kojoj je poginuo Taran dogodila po lijepom, vedrom vremenu, a isto tako u zadnji trenutak let u spomenutom helikopteru otkazao je neimenovani putnik. Tako da je ova nesreća poprilično sumnjiva, pipe Daily Mail.

Taran, suosnivač platforme za trgovanje i ulaganje Libertex i Forex Club, letio je iz Lausanne s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130 kada se srušio oko 13 sati 25. studenog. Poginuo je i 35-godišnji francuski pilot. Zamjenik javnog tužitelja u Nici, koji je posjetio mjesto događaja, rekao je da se ne može isključiti krivnja treće strane.

Pročitajte i ovo Vladimir Makei Odlazak u 64. godini Iznenada preminuo bjeloruski ministar vanjskih poslova: Trebao se sastati s Lavrovom u ponedjeljak

Pročitajte i ovo Oleg Tinkov skriva se Ruski milijarder Putinu okrenuo leđa, sad strahuje za život: "Rusija kao država više ne postoji"

"S velikom tugom Libertex Group potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika upravnog odbora, Vjačeslava Tarana, nakon helikopterske nesreće koja se dogodila na putu za Monako u petak, 25. studenog 2022. Upravni odbor Libertex grupe i zaposlenici tvrtke izražavaju svoju najiskreniju sućut i sućut obitelji Taran", piše u priopćenju tvrtke.

Francuske vlasti i Airbus, proizvođač H130, pokrenule su službenu istragu o nesreći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene