Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova predstava u Kongresu

Zastupnici tri sata u čudu gledali mumificirana stvorenja, samoprozvani stručnjak šokirao: "Ovo je nova vrsta"

Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023.
Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023. Foto: Afp
Donji dom meksičkog Kongresa u utorak je ponovno postao poprište spektakla.

Višesatnu pozornost svih prisutnih još je jednom okupirao meksički novinar i samoprozvani ufolog Jose Jaime Maussan, koji je prezentirao tijela, odnosno ostatke stvorenja za koja tvrdi da pripadaju izvanzemaljcima pronađenima u Peruu.

Manje od tri tjedna nakon udara katastrofalne oluje koja je poharala razvikano ljetovalište Acapulco i ostavila stotine tisuća ljudi bez krova nad glavom, meksički zastupnici tri su sata slušali što imaju reći Maussan i njegov tim.

Još u rujnu ove godine Maussan i nekoliko zastupnika postali su predmet sprdnje i izvan granica zemlje donijevši dvije kutije u kojima leže navodni ostaci iz Perua. Tvrdili su da je riječ o stvorenjima koja nisu ljudskog podrijetla niti pripadaju našoj evoluciji.

Pročitajte i ovo Monterrey Na sjeveru Meksika Jezivo otkriće na ulicama grada: Pronađeni raskomadani dijelovi tijela, a poruke daju naslutiti što leži u pozadini

Pročitajte i ovo Prizori potjere Privedeno 11 osoba VIDEO Pogledajte dramatičnu pomorsku potjeru krijumčara koji pokušavaju pobjeći sa četiri tone kokaina

Maussan je i 2017. izveo sličan performans u Peruu. Tada je ostatke i pozadinu priče istražio je tamošnji ured državnog tužitelja. Pokazalo se da je riječ o lutkama koje su zamotane u mješavinu papira i sintetičkog ljepila, gotovo sigurno ih je izradila ljudska ruka i nisu ostaci izvanzemaljskih bića, kako se tvrdilo. Tada spomenuti ostaci nisu javno izloženi, tako da nije sigurno jesu li to isti izlošci koji su dospjeli do meksičkog Kongresa.

Tamo su u utorak dr. Daniel Mendoza i Maussan pokazali i fotografije i rendgenske snimke navodnih ostataka dodajući da je riječ o ''novoj vrsti jer nema pluća ni rebra''.

Zastupnik Sergio Gutierrez Luna, iz vladajuće stranke predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, tada je rekao da su dobrodošli svi prijedlozi u raspravi te da ih treba saslušati, piše AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene