Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hamas negira navode

VIDEO Pogledajte snimke tunela ispod bolnice u Gazi: Dugačak je 55 metara, a dubok 10

Izrael je u nedjelju objavio video navodnog tunela koji su palestinski militanti iskopali ispod najveće bolnice u Pojasu Gaze, a koji je bio u središtu izraelskih misija potrage i uništenja u sedmom tjednu rata protiv Hamasa.

I dok Hamas priznaje postojanje stotina kilometara tajnih tunela, bunkera i pristupnih okna kroz cijelu palestinsku enklavu, niječe da se oni nalaze u sklopu civilne infrastrukture poput bolnica.

U izvješćima o svome djelovanju u bolnici Al Šifa koja se nalazi u gradu Gazi, izraelska vojska rekla je da su njezini inženjeri otkrili 10 metara dubok i 55 metara dugačak tunel koji vodi do vrata otpornih na eksploziju.

"Ovaj tip vrata koristi Hamasova teroristička organizacija kako bi spriječila izraelske snage da uđu u zapovjedna središta i podzemnu imovinu koja pripada Hamasu", navodi se u priopćenju vojske popraćenom videom koji prikazuje uski prolaz na kraju kojeg su siva vrata.

Pročitajte i ovo Ilustracija nakon prometne nesreće Policija poslala važnu obavijest: Ovo morate napraviti ako ne želite platiti kaznu

Nije rečeno što se nalazi iza vrata. Do tunela se dolazi kroz okno otkriveno u šupi u kompleksu Šife, gdje je pronađeno i streljivo, stoji u priopćenju.

Izraelska vojska objavila je u nedjelju navečer i snimke, navodno s nadzornih kamera Al Šife, koje pokazuju kako su taoci uvedeni u prostorije bolnice 7. listopada.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 1 Prijeti im zatvor USKOK podignuo optužnicu protiv deset osoba: Sumnjiči ih se za davanje mita za lažne covid potvrde

"Ova otkrića dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnički kompleks Al Šifa na dan masakra kao terorističku infrastrukturu", stoji u priopćenju izraelske vojske i obavještajne službe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene