Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad na ljude

"Bilo je kao u sceni iz Ralja": Dječaka (8) napala tri morska psa, izgrizli mu noge

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osmogodišnjeg Britanca napala su tri morska psa tijekom izleta na Karibima. Od daljnjeg napada ga je spasila njegova 12-godišnja sestra.

Osmogodišnjeg Britanca Finleyja Downera napala su tri morska psa na odmoru na Karibima. Napad se dogodio na izletu u zaštićenu luku Compass Cay.

Pročitajte i ovo Morski pas - 3 Noćna mora na Korčuli Ušli u plićak, a kad tamo dva metra dugi modrulj. Stručnjak iz pulskog akvarija objašnjava jesu li morski psi opasni ili samo na lošem glasu Na Bahamima poginula studentica Jordan Lindsey (Foto: Getty/GoFundMe) na bahamima Strava na ronjenju: Studenticu rastrgala tri morska psa, roditelji je bezuspješno pokušavali upozoriti

Dječaka je od napada morskih pasa spasila njegova 12-godišnja sestra. Obitelj navodi da su dječaka napala tri morska psa i izgrizla mu obje noge.

Otac dječaka, Michael Downer rezervirao je luksuzni ljetni odmor sa svoje troje djece, 8-godišnjeg Finleya, 9-godišnju Lily i 12-godišnju Emily. Uplatio je i dodatne izlete po otocima.

Downer navodi da su djeca vidjela morske pse kako plivaju u obližnjoj laguni pored gomile turista. Otišli su nakon što su pokupili ostatke hrane koje su im turisti bacili.

"Komadići mesa visjeli s noge"

"Odjednom sam čuo prestravljen vrisak i vidio ih desetke kako kruže oko Finleya. Bilo je toliko krvi. Komadići mesa visjeli s njegove noge. Mogli su ga ubiti. Bilo je to kao scena iz Ralja", opisao je napad.

Dječak je završio na trosatnoj operaciji. Njegov otac bijesan je jer su mu, kako navodi, turistički vodiči rekli da nema bojazni od morskih pasa, piše Daily Mail.

Predstavnik operatera Exuma Escapes priopćio je da je obitelj otišla u lagunu bez vodiča na mjesto koje oni inače ne posjećuju u svojim izletničkim turama.

Na svojoj web stranici navode da je vrsta morskih pasa koji tamo obitavaju poput kućnih ljubimaca te da je marina Compass Cay pretvorena u njihovo utočište.

"Morski psi su glatki na dodir dok plivaju i trljaju se o vaše noge. Smeđe su boje i obično im ne smeta blizina drugih morskih pasa i ljudi", navode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene