Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Velika bijela psina snimljena je na sjeveru Norveške, premda bi se očekivalo da bi to bilo jedno od posljednjih mjesta na kojem bi moglo doći do susreta s ovim predatorom.


Na sjeveru Norveške viđena je velika psina, najvjerojatnije golema psina (Cetorhinus maximus), životinja koja se i inače može sresti u hladnim morima kao što je ono norveško. Autori snimke navode da se radi o velikoj bijeloj psini, međutim veća je vjerojatnost da je zapravo riječ o golemoj psini.

Vezani članci Velika bijela psina (Foto: Getty Images) Velika bijela psina snimljena kod poznatog turističkog odredišta Slika nije dostupna Ima li na Jadranu opasnosti od napada morskih pasa? "Naletio je na njih i raskrvario ih"

Na snimci se vidi kako se psina približava brodu, a zatim kako prolazi tik uz njegovu palubu.

Iako smo se proteklih tjedana nagledali snimki morskih pasa, valja kazati da su one mahom zabilježile ove predatore kako plivaju u toplijim morima kao što su Crno ili Sredozemno more, stoga pojava ove zvijeri u hladnim vodama još više iznenađuje.

Golema psina u Walesu VIDEO Golema morska psina viđena u plićaku kod plaže: "Bio je u vodi dubine do struka. Bilo je nevjerojatno"

Morski pas, ilustracija Na ovome otoku morski psi najčešće napadaju: "U dva mjeseca jedan turist je ostao bez noge, a još dvojica su sažvakana na komade"

Zasad je poznato da hladnim vodama Norveške pliva pet vrsta morskih pasa, a golema psina jedna je od njih. Velika bijela psina, vrsta koju se spominje u opisu snimke, dosad nije zabilježena u tim vodama iako su znanstvenici upozorili na to da bi se oni zbog klimatskih promjena mogli početi pojavljivati u ovim vodama, prenosi Simple Norway.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju