Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružena joj liječnička pomoć

Novi napad morskog psa na ljude: Ronila je kako bi vidjela modrulje, iznenadio ju ugriz za nogu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena je ronila kod luke u engleskom Penzanceu, željela je vidjeti modrulje. Tijekom ronjenja ugrižena je za nogu.

Žena koja je ronila i željela vidjeti plave morske pse (modrulje) napadnuta je i ugrižena za nogu kod luke u Penzanceu na području Cornwalla.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Slika nije dostupna ČARI PRIRODE Plivao je do same obale: Uz plažu na Pećinama jutros snimljen morski pas

Spasila ju je Kraljevska obalna straža koja ju je prevezla na pružanje liječničke pomoći. Napad se dogodio u četvrtak.

Obalna straža potvrdila je da se radi o mogućem ugrizu morskog psa, no za sada nije poznato više detalja o tom napadu niti dob napadnute žene. Ronila je s disalicom, piše Daily Mail.

"Kraljevska obalna straža poslala je spasilački tim kako bi preuzeli ronioca kojega je napao morski pas. Obalna straža je dojavu dobila nešto prije 12:30 u četvrtak. Plivačici je ozlijeđena noga", navodi se u njihovu priopćenju.

"Tim obalne straže pronašao je unesrećenu u luci Penzance i predao je ambulantnoj službi", dodaje se u priopćenju.

Nekoliko vrsta morskih pasa svake godine posjećuje vode područja Cornwalla i to one koje ne napadaju ljude. Napadi morskih pasa su rijetki, posebno u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Napadi modrulja na ljude iznimno su rijetki, ali su zabilježeni. Ukupno, na svjetskoj razini, postoje četiri potvrđena slučaja smrtonosnih napada plavih morskih pasa na ljude s dvadeset pet potvrđenih napada bez smrtnog ishoda", navodi se na web stranici British Sea Fishing.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene