Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje u Pakistanu

Bivši premijer i supruga prodavali državne darove: Osuđeni su na 14 godina zatvora

Imran Khan
Imran Khan Foto: Afp
Bivši pakistanski premijer Imran Khan prvo je osuđen za otkrivanje državnih tajni, a onda i za prodaju državnih darova.

Bivši pakistanski premijer Imran Khan i njegova supruga Bushra Bibi osuđeni su na 14 godina zatvora u slučaju u vezi s nezakonitom prodajom državnih darova, izvijestio je list Dawn u srijedu.

Presuda koju je izrekao antikorupcijski sud u Islamabadu dolazi dan nakon što je Khan osuđen na 10 godina zatvora u drugom slučaju u kojem je osuđen za otkrivanje državnih tajni, tjedan prije nacionalnih izbora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija i tuga Roditelji preminulog dječaka: "Zašto nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti"

Khanu je drugi sud također u kolovozu izrekao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog prodaje darova vrijednih više od 140 milijuna rupija (501.000 dolara) u državnom vlasništvu i primljenih tijekom njegova premijerskog mandata od 2018. do 2022.

Kazna je kasnije suspendirana, ali Khan ostaje iza rešetaka u vezi s drugim slučajevima. Rekao je da je legalno kupio stvari.

Pročitajte i ovo Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Vladini dužnosnici naveli su da su Khanovi pomoćnici prodali darove u Dubaiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene