Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve dokumentirali

VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Beba velikog bijelog morskog psa
Beba velikog bijelog morskog psa Foto: AFP PHOTO / CARLOS GAUNA/@THEMALIBUARTIST
Carlos Guana i Phillip Sternes koji snimaju morske pse i istražuju njihove svjetove vjeruju da su pronašli prvu ikad viđenu živu bebu velikog morskog psa.

Istraživači su u Kaliforniji fotografirali novorođenče koja dosad nije viđena u divljini, a pretpostavlja se da bi mogla biti riječ o mladuncu velike bijele psine.

Fotografije su snimljene dronom u srpnju u vodama blizu Sante Barbare, a čudnovato stvorenje ugledali su filmski snimatelj o divljini Carlos Guana i doktorand biologije na Kalifornijskom sveučilištu Phillip Sternes.

Ono za što se nagađa da je mladunče velikog morskog psa dugačko je bilo oko metar i pol i sasvim čiste, neobične bijele boje. Morski psi su obično bijeli na dnu, a sivi na vrhu.

Pročitajte i ovo Lijekovi - 3 Zdravstvena pismenost Jednim klikom do svih informacija o lijekovima: Građanima će jedna od usluga biti posebno zanimljiva

"Uvećali smo fotografije, usporili ih i shvatili da se bijeli sloj skida s tijela dok pliva. Vjerujem da je to bio novorođeni bijeli morski pas koji je odbacio svoj embrionalni sloj", rekao je Sternes.

Sternes i Guana su poznati po tome da su snimali morske pse diljem svijeta i to objavljivali na YouTubeu. U snimci s bebom bijele psine rekli su: ""Dobrodošao na svijet, maleni morski pas".

 

Svoje novo otkriće dvojac je objavio u časopisu Environmental Biology of Fishes.

Tamo su napisali da bi bijeli sloj koji se vidi na životinji mogao biti rezultat kožne bolesti, ali ipak vjeruju da je riječ o velikom bijelom morskom psu, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Renata Bedeković Mogućnost novih odrona Jakuševčani nakon dramatičnog upozorenja: "Osjećamo se kao zečevi ili Indijanci. Moramo tako i spavati, sa spremljenim koferima"

Guana je rekao da je ranije promatrao velike bijele morske pse koji su se činili skotnima na tom području, a onaj kojeg su vidjeli pojavio se unutar vremenskog okvira kada se mladunci kote.

Dodao je da nitko nikada nije uspio odrediti gdje su rođeni niti je itko ikada vidio živu bebu tog morskog psa, a za ovu životinju sumnjaju da je stara nekoliko sati ili dana.

"Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini", dodao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene