Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija i tuga

Roditelji preminulog dječaka: "Zašto nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Otac preminulog 20-mjesečnog dječaka ispričao je da se, iako žive u skromnim uvjetima, trudi napraviti najbolje za svoju djecu.

Dijete od svega 20 mjeseci preminulo je u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu sredinom prosinca, a ravnatelj bolnice Josip Samardžić potvrdio je da nije bilo tragova nasilne ili sumnjive smrti. Preminuo je u snu.

Dijete je to koje je gotovo dvije godine čekalo na mjesto u domu. Sa svojom je obitelji živio u teškim uvjetima i bez osnovnih potrepština.

Njegov otac (35) prisjetio se za 24sata da je supruga (42) tu noć kad je preminuo sina nahranila, nekoliko sati kasnije presvukla jer nije spavao, dala mu opet bočicu i tada je zaspao. 

"Kad se ujutro probudila, primijetila je da je hladan. Odmah smo ga odvezli u bolnicu, ali nisu nam mogli pomoći, naš maleni je preminuo", ispričao je otac koji, kao ni njegova supruga, još uvijek ne može vjerovati što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Lijekovi - 3 Zdravstvena pismenost Jednim klikom do svih informacija o lijekovima: Građanima će jedna od usluga biti posebno zanimljiva

Iz Centra za socijalnu skrb svakog im dana dolaze u kuću i govore da će oduzeti i dvoje starije djece u dobi od pet i tri godine, na što je otac rekao da ih neće dati.

"Jesmo sirotinja, živimo u dvije sobe, ali sve sam pripremio da napravim kupaonicu, kupio sam sav potreban materijal. Kucam na sva vrata i tražim posao, bojim se otići od kuće da ne dođu i nasilu nam uzmu djecu", rekao je otac za 24sata.

Pročitajte i ovo Renata Bedeković Mogućnost novih odrona Jakuševčani nakon dramatičnog upozorenja: "Osjećamo se kao zečevi ili Indijanci. Moramo tako i spavati, sa spremljenim koferima"

Imaju još jedno dijete koje je rođeno početkom siječnja, a koje im ne dopuštaju da ga dovedu iz bolnice. 

"Djeca su njegovana, oni su naše sve, ljubimo ih i volimo. Nikome ne bismo poželjeli da se dogodi ovo što se nama dogodilo. Zbog čega nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti i sve ćemo poduzeti da malenu donesemo iz bolnice da raste uz brata i sestru", dodao je.

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić rekla je za Dnevnik Nove TV da je u tijeku aktualni prijedlog sudu za oduzimanje prava roditeljima za život s djecom.

"Pronađene su udomiteljske obitelji ako bude takva odluka suda. Uvijek može doći do situacije da ako se rizici obitelji smanje, djeca ostanu živjeti u obitelji, uz daljnje praćenje sustava socijalne skrbi kako bi se na vrijeme reagiralo ako se situacija promijeni", dodala je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene