Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sajmu naoružanja

Vučić objavio da Srbija kupuje dronove samoubojice pa zavapio: ''Ja ću opet kukati, biti drama queen, debil, moron i budala''

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
Srbija će s Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisati prvi ugovor o kupnji dronova samoubojica, izjavio je u utorak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Abu Dhabiju, gdje nazoči međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Abu Dhabiju nazoči međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, gdje je izvjestiteljima beogradskih medija rekao da očekuje brzu isporuku dronova iz UAE-a, ne precizirajući o kojem je broju i količini riječ.

Mi ćemo, nadam se, već u narednih pet ili šest mjeseci moći imati prve dronove samoubojice u Vojsci Srbije (VS), istaknuo je Vučić te je naveo da je proces za uvođenje novog naoružanja kompliciran, a procedure duge.

Vučić je ocijenio i da su pred Srbijom, u kontekstu rusko-ukrajinskog sukoba i političke situacije na međunarodnoj sceni, dodatni izazovi koji će otežati njezinu poziciju "u političkom, vojnom i svakom drugom smislu".

Prema njegovim riječima, cijelu Europu najesen očekuje nestašica lijekova i energetska situacija bit će loša, ali u Srbiji neće nedostajati ničega.

''Mi ćemo se opet snaći. Ja ću opet kukati, biti drama queen, debil, moron i budala, ali u Srbiji ništa neće faliti. I to ljudi treba znati'', istaknuo je Vučić i zaključio da se moraju snalaziti i boriti za svoju zemlju i biti sve jači jer su oko njih svi sve jači, piše Danas.rs

Što se tiče rata u Ukrajini, kazao je: "Očekujem da za dan, dva ili tri vidimo velike promjene na ratištu (u Ukrajini) i znatne promjene u daljnjem političkom djelovanju prema Srbiji, i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora''.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin drži govor Rafalna paljba po Zapadu Putin šokirao na kraju gotovo dvosatnog govora: Rusija je izašla iz sporazuma o nuklearnom naoružanju

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Pohvalio vojsku VIDEO Vučić izjavom iznenadio novinare i okupljene: "Hrvati su u šoku što sam im se javio"

On je ponovio jučerašnje ocjene tijekom prvog dana sajma u Abu Dhabiju da je u svijetu iznimno velika potražnja za naoružanjem, vojnom opremom, a naročito za streljivom, te da vojna industrija Srbije može unaprijed 20 godina prodati sve što proizvede.

Vučić je naglasio da vojna industrija Srbije više neće ništa izvoziti, izuzev svih vrsta streljiva ili opreme i naoružanja koji su suvišni vezano za potrebe srbijanske vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene