Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEDOSTAJE IM DRUŽENJE

Epidemiologinja o sve češćim slučajevima masovnog okupljanja mladih: ''Očekuje se od političara - osobito od njih - da budu primjer građanima"

Aktualno Galerija Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a Foto: DNEVNIK.hr Okupljanje mladih usprkos mjerama - 1 Okupljanje mladih usprkos mjerama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Okupljanje mladih usprkos mjerama - 2 Okupljanje mladih usprkos mjerama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Okupljanje mladih usprkos mjerama - 3 Galerija 1/4 >>
Mladi su se i sinoć zabavljali diljem Hrvatske. Policija nigdje nije zabilježila kršenje epidemioloških mjera, a studentima je dosta zabrane druženja.

Prizori na snimkama, od Zagreba do Osijeka, za policiju nisu kršenje mjera. A većinom su se sinoć okupljali mlađi ljudi, što ispred studentskih domova, što u središtu gradova.

Ne možemo di otići nigdje popit pivu, cugu, nebitno šta i podružiti se malo'', komentira student Marko.

Mlade nisu zaustavile epidemiološke mjere ni sinoć. No, studenti se ovaj put nisu mogli zadržavati kod studentskog doma Stjepan Radić, rastjerala ih je policija.

''Rekli su nam da ako se planiramo s ekipama družit da odemo na Jarun'', rekao je student Borna.

Pa su ih i poslušali., a na Jarunu na terasama kafića prkosilo se pravilima.

''Ja sam koronu prebolio tako da ono, tko se mora pazit neka se pazi'', rekao je Petar iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Obitelj Hajdinjak GEOTEHNIČARI NA TERENU Dom obitelji Hajdinjak u opasnosti: Zbog prodiranja vode morali su nakon potresa preseliti u kontejner

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNA ZABAVA Gdje mu je bila pamet: Mladić skakao po uskim izbočinama na zgradi HNK-a

Na mjere ovaj vikend nisu pazili jer im je dosta.

''Već mjere traju dosta dugo i stvarno pretjeruju s tim mjerama. Otvaraju škole, a ne otvaraju kafiće i ostalo'', izjavio je Frano.

Nered na Jarunu jutro poslije još jedan je pokazatelj koliko ih se skupilo. Sinoć je stigla i policija te su postupali po dojavi, međutim kažu kako nisu naišli na kršenje epidemioloških mjera. No, nije Jarun jedino popularno mjesto za okupljanje, vratilo se opet i okupljanje kod HNK.

''Ne znam uopće šta bi mislio, ako im treba neki ispušni, negdje gdje će se družit, neka se druže'', rekao je Andrej iz Zagreba.

Družili su se sinoć mladi i na jednom osječkom parkiralištu. I osječka policija je dobila dojavu, no utvrdili su da nema kršenja mjera.

''Korona je opasna stvar, ja sam osobno to proživio. Ali treba proći to sve, treba se cijepit, ali treba mladima pustiti njihovih pet minuta i treba pustiti opet sve da radi jer u problemima smo definitivno'', izjavio je Boris iz Osijeka.

Glasna glazba i na parkiralištu u Puli. I tu je policija izašla na teren, ali nikoga nisu zatekli. Epidemiologinja kaže da se mlade može razumjeti, ali ipak apelira na strpljenje, što vrijedi za sve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zdravu nogu spretno sakrio Na noge lagane! Pogledajte kako su policajci razotkrili prosjaka u invalidskim kolicima

''Očekuje se i od političara, osobito od njih se očekuje, da budu primjer svojim građanima. Iz dana u dan, opasnost od unosa tih novih sojeva je svakodnevna i ako nam se dogodi novi soj onda ćemo opet biti korak natrag, opet ćemo imati naglo povećanje broja'', komentirala je epidemiologinja Iva Pem Novosel

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene