Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na nove mjere

Glas poduzetnika o zatvaranju teretana: "Želite li nas zatvoriti, to morate i platiti. Bez tvrtki, nema ni zaposlenika"

Zbog odluke županijskog stožera Splitsko-dalmatinske županije da se zatvore svi fitness centri i teretane, Odbor za sport udruge Glas poduzetnika je u ime svih fitness centara i teretana od Ministarstva financija zatražio podmirenje plaća djelatnika i njihov otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana.

Nakon što je zbog epidemiološke situacije uvedena mjera zatvaranja teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Odbor za sport Udruge Glas poduzetnika jučer je zatražio dokaze od ministra Vilija Beroša i Stožera civilne zaštite za tvrdnje da su fitness centri i teretane nova žarišta korona virusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Naučeni smo na rad'' Traže hitan plan otvaranja od Vlade i Nacionalnog stožera: "Jedino je zaposlenima u ovom sektoru potpuno ukinuto pravo na rad" Prosvjed poduzetnika u Zagrebu ''Imamo dvije poruke...'' Tisuće poduzetnika napunile zagrebački glavni trg: ''Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi''

"Također, udruga je apelirala da se ne kažnjavaju poduzetnici i obrtnici koji poštuju sve epidemiološke mjere i ulažu sredstva u svoje objekte kako bi oni bili što sigurniji", stoji u priopćenju udruge.

Osim toga, Glas poduzetnika je od Ministarstva financija zatražio podmirenje plaća djelatnika i njihov otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana. Traže potporu za očuvanje radnih mjesta u neto iznosu od 2000 kuna po djelatniku te otpis doprinosa za pola mjeseca od strane Porezne uprave.

"Naša poruka iz UGP-a je jasna, želite li nas zatvoriti ili ograničiti naše poslovanje gospodo u Vladi, e onda to morate i platiti, ne samo mjerama za očuvanje radnih mjesta, već i dodatnim - za očuvanje tvrtki koje zatvarate ili ograničavate poslovanje u ime više sile. Bez tvrtki, nema ni zaposlenika", rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

U priopćenju također stoji da su fitness centri, teretane i slični objekti bili su zatvoreni "u doba kada ostvaruju najveće prihode kako bi pokrili hladan pogon tijekom ljeta" te da  ih zatvaranje dovodi "do velikih gubitaka i stavlja se u pitanje njihov daljnji opstanak". Udruga poziva da se ne zatvaraju svi objekti, nego oni koji ne poštuju epidemiološke mjere.

"Budući da ministar Beroš, a ni lokalni stožer nisu transparentno podijelili informaciju o kojim teretanama i kojem broju oboljelih se radi, smatramo da se radi o prebacivanju odgovornosti", stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene