Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest i pol godina

Sad je i službeno: Obrana Zdravka Mamića podnijela molbu da kaznu odsluži u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić već je rekao da neće služiti kaznu zatvora u Hrvatskoj. Osuđen je na šest i pol godina.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora. Iz BiH poručio je da neće u hrvatski zatvor.

Pročitajte i ovo Tomislav Svetina Afera Dinamo 2 Svjedočili Svetina i Marčinko: "Financijske odluke donosio je isključivo Zdravko Mamić" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

Mamićeva obrana tijekom dana je Županijskom sudu u Osijeku podnijela molbu za pokretanjem procedure i provedbe postupka za ustupanje kazne zatvora BiH, piše N1.

U molbi se pozivaju na Sporazum između Hrvatske i BiH te na državljanstvo, prebivalište i Mamićevu želju da tamo služi kaznu. Od suda su zatražili da molbu proslijedi Ministarstvu pravosuđa.

Županijski sud u Osijeku pozvao je Mamića da se javi 30. travnja sucu izvršenja koji bi trebao odrediti datum javljanja u zatvor.

On se tada neće pojaviti, kao ni njegov brat Zoran Mamić kojemu je sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredila 10. svibnja kao datum kad se mora javiti u Remetinec. Obrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravomoćno, za Zoranom Mamićem će biti raspisana tjeralica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene