Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG KOVANICA

Nakon uvođenja eura naglo je porasla potražnja za ovim artiklom: "Još kad vide da je to hrvatski proizvod..."

Aktualno Galerija Novčanik za kovanice: Ilustracija - 6 Novčanik za kovanice: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Novčanik za kovanice: Ilustracija - 7 Novčanik za kovanice: Ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr Novčanik za kovanice: Ilustracija - 5 Novčanik za kovanice: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Novčanik za kovanice: Ilustracija - 4 Novčanik za kovanice: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Novčanik za kovanice: Ilustracija - 3 Galerija 1/7 >>
S dolaskom eura došlo je i puno više kovanica u novčanike građana. Upravo zbog toga u trgovinama su sve češće traženi novčanici za sitniše. U kupnju je otišla i reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Otkako je stigao euro, stiglo je i više kovanica. Upravo zbog toga u jednoj osječkoj trgovini posla imaju kao nikad prije.

"Tko god otvori vrata, samo pita imamo li novčaničiće za sitne novčiće", kaže prodavačica Marijana Vrdoljak.

Roba stiže svaki dan, police se stalno pune jer prodaja je porasla drastično, a boja i oblika ima za svačiji ukus.

"Prije smo običnih novčanika mjesečno prodavali do 20-ak, a sad ovako u jednom danu ode po 30 komada ovih za sitni novac", kaže prodavačica.

Pročitajte i ovo Videozid: Imovina Hrvata - 6 PODACI HNB-a Nikad u povijesti nismo imali toliko novca: Dva su razloga za povećanje financijske imovine hrvatskih kućanstava

"Praktično je. Ja sam sebi uzela i jednoj sam gospođi poklonila, sad sam došla kupiti drugi. Zadovoljna sam", kaže gospođa iz Osijeka.

Za mlade ili starije, nađe se, a svi novčanici dolaze iz domaće proizvodnje. Šest radnika, uključujući i vlasnika, ne stignu napraviti komada kolika je potražnja.

"Dosad smo proizvodili do 200, 300, a sad smo povećali na 1000, 1200 komada dnevno", kaže Viktor Glasnović, vlasnik kožne galanterije, i dodaje: "Proizvodi su od kože, ljudi to cijene, još kad vide da je hrvatski proizvod, onda je to još veća potražnja."

Pročitajte i ovo Građani o prilagodbi na euro PITALI SMO VAS VIDEO Pogledajte kako su se građani prilagodili na eure: "Moj muž je tak zamalo popušio. Morate jako paziti..."

A zbog velike potražnje zaposlit će još radnika kako bi svatko imao svoj novčanik za kovanice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene