Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODACI HNB-a

Nikad u povijesti nismo imali toliko novca: Dva su razloga za povećanje financijske imovine hrvatskih kućanstava

Aktualno Galerija Videozid: Imovina Hrvata - 6 Videozid: Imovina Hrvata - 6 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovina Hrvata - 2 Videozid: Imovina Hrvata - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovina Hrvata - 3 Videozid: Imovina Hrvata - 3 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovina Hrvata - 4 Videozid: Imovina Hrvata - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Videozid: Imovina Hrvata - 5 Galerija 1/6 >>
Točno u euro HNB zna kolika je imovina građana. Nikad u povijesti nismo imali toliko novca. To je ono što odmah upada u oko. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

"Financijska imovina hrvatskih kućanstava nadmašila je 80 milijardi eura, točnije 81 milijardu eura. Riječ je o trećem tromjesečju prošle godine, prema kojem je imovina kućanstava porasla za 1,3 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

U usporedbi s lani - imovina je porasla 3,9 milijardi eura. Dva su razloga, dobra turistička sezona i vađenje gotovine iz čarapa i madraca zbog uvođenja eura. No dok raste imovina, zbog inflacije rastu i obveze. U trećem tromjesečju 2022. porasle su na 22 milijarde eura, što je skok od 0,9 posto u odnosu na lipanj.

Pročitajte i ovo Građani o prilagodbi na euro PITALI SMO VAS VIDEO Pogledajte kako su se građani prilagodili na eure: "Moj muž je tak zamalo popušio. Morate jako paziti..."

Gospodarstvo ima više novca, ali su joj obveze još i veće. Imovina gospodarstva u trećem tromjesečju iznosila je 388 milijardi eura. To je povećanje od gotovo 10 milijardi eura u odnosu na lipanj i više od 24 milijarde u godinu dana.

Kako to obično i biva, financijske obveze gospodarstva veće su od imovine. Ovaj put za više od 5 milijardi eura u tri mjeseca, odnosno za više od 20 milijardi u usporedbi s lani! Sada iznosi 404 milijarde eura", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene