Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilno bankarstvo

Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka banka objavila je da ukida fizički token za identifikaciju i potvrdu transakcija. Umjesto toga korisnici mogu koristi m-token (mobilni token) kojeg je potrebno besplatno dogovoriti u poslovnicama, uz instalaciju aplikacije m-ZaBa.

"Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija", priopćili su iz Zagrebačke banke.

Novi m-token je jednostavniji i praktičniji za upotrebu jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali je i siguran jer se pokreće unosom PIN-a, a njime će se omogućiti prijave u online bankarstvo putem interneta, potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta, sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani, navode u banci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i inspektorat Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu zadovoljni prijedlogom Vlade Sindikati najavili prosvjed na Markovu trgu: "Prekršena su sva obećanja i rokovi"

Za korištenje m-tokenom potreban je mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu. Fizički token ne treba vraćati u poslovnicu, napominju, jer od 15. veljače više neće biti aktivni.

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici

Ovo će posebno biti problematično za korisnike koji nisu skloni mobilnim aplikacijama ili starijim korisnicima koji nisu vični uporabi mobilnog pametnog telefona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene