Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao i inspektorat

Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebom se širi neugodan miris, a građani su se požalili na mučnine i glavobolje.

Na području Maksimira, Petrove i Horvatovca u Zagrebu širi se neugodan miris, a zbog njega su kod nekih građana zabilježene mučnine i glavobolje, javljaju stanovnici tog dijela Zagreba koji su slučaj prijavili i nadležnim službama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani uznemireni Javila nam se Zagrepčanka koja je zbog smrada tražila pomoć liječnika: ''Čekamo što dalje''

Iz policije su za DNEVNIK.hr potvrdili da su službenici na terenu i da je prostor osiguran te da se provode mjere kako bi se utvrdile okolnosti.

Na teren su izašli i inspektori Državnog inspektorata koji na području Srebrnjaka pokušavaju utvrditi točan uzrok.

"Državni inspektorat je zaprimio obavijest Županijskog centra 112 o neugodnom mirisu u javnom sustavu odvodnje u Zagrebu, Srebrnjak. Dežurni vodopravni inspektor Državnog inspektorata izišao je na teren te je inspekcijski postupak u tijeku", rekli su nam u DIRH-u.

Institut Ruđer Bošković: "Nismo mi"

Neki građani posumnjali su da bi izvor neugodnog mirisa mogao biti obližnji Institut Ruđer Bošković. Tamo, međutim, tvrde da to s Institutom nema nikakve veze, a pozivaju se i na današnji interni nadzor svog Odjela zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite od zračenja. 

Pročitajte cijeli odgovor Instituta Ruđer Bošković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mobilno bankarstvo Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti

O neugodnom mirisu se oglasio i Grad Zagreb iz kojeg su poručili da su upoznati sa slučajem te da se čekaju rezultati inspekcije.

"Grad Zagreb je upoznat sa situacijom pojave neugodnog mirisa na dijelu grada od Srebrnjaka do Kvaternikovog trga. Radi se o mirisu iz kanalizacijskog sustava, ne iz vodoopskrbnog sustava.

Sve hitne službe kao i komunalna društva su na terenu. Intervencijom koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite, koje je na teren pozvalo Inspekciju zaštite okoliša i Vodopravnu inspekciju. Po dostupnim informacijama, nema ispuštanja štetnih tvari u okoliš izvan samog sustava, a samo onečišćenje će biti pročišćeno na Centralnom pročistaču otpadnih voda. Korisnik usluge koji je izazvao onečišćenje bit će poznat nakon nalaza inspekcije.

Pročitajte i ovo Sandra Gojković Policija moli za pomoć Jeste li je vidjeli? Nestala 40-godišnjakinja na području Zagreba

Prema informacijama Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nije bilo intervencija pružanja medicinske pomoći koje se mogu povezati s ovim događajem", napomenuli su iz Grada. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene