Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji objašnjenje

Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto"

Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom
Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Foto: imotski.in/S-Digital
Za vrijeme božićnog koncerta u Imotskom lovac je u sklopu izvedbe jedne skladbe zapucao iz svoje puške, što je uznemirilo građane. DNEVNIK.hr razgovarao je s lovcem koji je objasnio cijelu situaciju.

U redakciju DNEVNIK.hr-a stigla je poruka zgroženih građana Imotskog jer je za vrijeme božićnog koncerta na središnjem trgu lovac zapucao iz puške u zrak, a svemu je svjedočilo mnoštvo ljudi, uključujući i djecu.

"Netko se obukao u lovačko odijelo te lovačkom puškom pucao na trgu gdje su bili svi, djeca, žene, obitelji. Ne znam da je itko u Hrvatskoj napravio takvo nešto na božićni koncert i to u vrijeme mira i duhovne obnove i spokoja", rekao nam je nezadovoljni čitatelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..."

Riječ je o tradicionalnom božićno-novogodišnjem koncertu Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazba Imotski koji se održao 26. prosinca na Trgu Matice hrvatske u Imotskom.

Spomenuti lovac Grgo Nikolić objasnio je situaciju za DNEVNIK.hr. Kako navodi, sastavnica ovogodišnjeg programa bila je izvedba skladbe "Auf der Jagd", riječ je o polki Johanna Straussa u okviru koje se kao instrument koristi i lovačka puška.

"Na zamolbu HPO-a Gradska glazba Imotski s lovačkom sam puškom sudjelovao u izvođenju skladbe 'Auf der Jagd"', rekao je Nikolić za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Nesreća u Italiji Užas u susjedstvu Sudarili se vozilo hitne pomoći i autobus u kojemu su bila djeca: Ima poginulih

"Pri izvedbi navedene skladbe nije korišteno sačmom nabijeno streljivo, dakle sigurnost sudionika i posjetitelja događanja ničim nije bila ugrožena", dodao je Nikolić i poručio da ne zna je li organizator prijavio navedeni skup te da se u okviru skladbe lovačka puška koristi kao instrument.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene