Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sportaši za generale: Za obranu u Haagu prikupljeno 1,5 milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sinoćnjoj svečanoj donatorskoj večeri Zaklade za istinu o Domovinskome ratu, na kojoj su prodavani rekviziti hrvatskih športaša za potporu pravnim obranama hrvatskih generala u Haagu, prikupljeno je 1,525.000 kuna.

Donatorska večer, za koju je cijena bila tisuću kuna po osobi, održana je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Westin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Hoće li presuda generalima usporiti dovršetak pregovora s Europskom unijom? Slika nije dostupna Lifranje transkripata u Haag Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske!

Na aukciji športskih rekvizita i trofeja koje su športaši darovali Zakladi za istinu o Domovinskom ratu u znak potpore generalu Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima i optuženicima pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, najvišu cijenu od 100.000 kuna postigle su tenisice proslavljenog košarkaša Krešimira Ćosića koje je kupio ugostitelj iz Zadra.

Skijaška jakna 'snježne kraljice' Janice Kostelić prodana je za 92.000 kuna, a za 85.000 kuna kupljeni su proslavljeni bijeli šal i kapa francuskog policajca koje je na licitaciju ponudio trener 'brončane' hrvatske nogometne reprezentacije sa SP-a u Francuskoj 1998. godine, Miroslav Ćiro Blažević.

Među 40 predmeta za aukciju bili su i plivački kombinezoni Sanje Jovanović i Duje Draganje, teniski reket Gorana Ivaniševića, ogrtač i hlačice Željka Mavrovića.

Rekvizite i trofeje darovali su i hrvatski nogometaši, rukometaši, vaterpolisti, košarkaši, legende "Dinama" i "Hajduka" i drugi, a zbog velikog interesa sportaša za jesen je najavljeno održavanje još jedne donatorske večere.

Miroslav Ćiro Blažević naglasio je kako je sa zadovoljstvom sudjelovao u humanitarnoj akciji potpore sportaša za generale. "Nadam se da će ova akcija pripomoći da oni što prije dođu među nas jer ako nekome nešto dugujemo to su sigurno oni", rekao je Blažević.

Na večeri je prikazan kratki film o svakom športašu i predmetu koji je darovao, nakon čega su uslijedile licitacije.

U glazbenom programu s "Carminom Buranom" nastupio je zagrebački pjevački zbor "Ivana pl. Zajca", te klapa "Kontrada".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene