Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će i do 40 stupnjeva

Padaju ovogodišnji rekordi: Meteorolozi izdali crveni alarm za većinu zemlje, a nakon vrućina stiže nam još jedna velika opasnost

Sunčano i vruće (Patrik MacekPIXSELL)
Sunčano i vruće (Patrik MacekPIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Sunčano i vruće (Patrik MacekPIXSELL) Galerija 1/1 >>
Vrijeme je sunčano i neizdrživo vruće s temperaturama od 34 do 40 stupnjeva diljem Hrvatske, a čeka nas rušenje ovogodišnjih noćnih i dnevnih temperaturnih rekorda.

Prevladava sunčano, suho i vruće vrijeme. Na istoku slab do umjeren jugoistočnjak, a uz obalu uglavnom sjeverozapadnjak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija opasno vrijeme Stižu zahladnjenje i nove pahulje: DHMZ upalio crvena upozorenja u šest regija

Vruć, sparan i težak dan je i u središnjim predjelima. Temperatura do čak 38 stupnjeva, a ni vjetar ne donosi nikakvo olakšanje. Slično je i na istoku. U Slavoniji će biti sunčano i vrlo vruće uz temperaturu od 35 do 38 stupnjeva.

Velike vrućine obilježit će cijeli početak tjedna na sjevernom Jadranu i u gorju. Uz sunčano vrijeme i uglavnom slab vjetar temperatura će ovdje biti između 32 i 36 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i vrlo vruće uz više od 35 stupnjeva. Lokalno je moguća i temperatura od oko 40 stupnjeva. Tek malo olakšanja donosit će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a južnije jugozapadnjak.

More se još malo zagrijalo, pa je u Puli tako izmjereno čak 28 stupnjeva.

Ove vrućine neće dugo trajati jer nam stiže osjetno osvježenje. Bit će pljuskova, a moguća su grmljavinska nevremena. U četvrtak će biti stabilnije i sunčanije.

I na moru će biti manje vruće, osobito od srijede, kada će i bura prolazno ojačati. Sutra bi pokoji pljusak mogao pasti na sjevernom dijelu, a u srijedu i u Dalmaciji.

Nalazimo se u vrhuncu toplinskog vala pa su izdana i upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda. Narančasto je izdano za istok i gorje, a crveno, odnosno najviši stupanj upozorenja, za ostatak zemlje zbog visokih noćnih i dnevnih temperatura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene