Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Zen - 'strah i trepet' za krijumčare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika pošiljka heroina Balkanskom rutom zaplijenjena je na Bregani. Dilerski lanac razotkrio je policijski pas, i to mu nije bio prvi put. Sumnjiv kombi i sumnjiv vozač. Policijski pas Zen je pozvan u pomoć.

Ispod krovnih oplata automobila, nanjušio je heroin i otklonio svaku sumnju. Zaustavljena je velika pošiljka.

Pročitajte i ovo Tonči Prodan, stručnjak za sigurnost velika međunarodna akcija Dileri pali u Splitu, stručnjak za Dnevnik Nove TV: "Traži se u prvom redu droga, novac, oružje, isprave..." Brod s dorgom Udar na kartele VIDEO Elitne postrojbe u filmskoj akciji pohvatale krijumčare kokaina: "Ovo je najveća zapljena u povijesti naše zemlje"

'On je sjeo i gledao je u krov vozila i na taj način je dao mi do znanja poruku da se nešto nalazi unutra što tu ne bi smjelo biti', rekao je policajac Ivan vodič službenog psa.

Ova godina ostat će zapamćena po rekordnim zapljenama heroina. U siječnju u Dardi kraj Osijeka - otkriveno je 65 kilograma u kamionu s narančama. U velikoj policijskoj akciji u ožujak - Pada zadarska narkomafija - pronađeno 10 kilograma heroina.

Samo tjedan dana poslije u Imotskom nakon filmske potjere uhićena su dvojica dilera s 4 kilograma.Na novi veliki ulov policije i USKOK-a čekali smo do kolovoza. U Splitu pada lanac od 20 dilera. Kod braće Ahmeti, Braće Svalina i njihovih ortaka pronađeno je 10 kilograma heroina.

Zen je već dobar poznavatelj krijumčara.

'Znaju nas pozvati nekoliko puta tjedno na granične prijelaze i više puta je već bilo pronalazaka, što većih što manjih količina. Zen je u službi već dvije godine', rekao je policajac Ivan, vodič službenog psa Zena.

Normalizacijom odnosa sa susjednim zemljama 'balkanska ruta' ponovno se razmahala. 

Tri su, najčešće korištena, pravca. Prvi - Brodom droga dolazi iz Albanije, pa preko Kosova, BiH do Hrvatske i kroz Breganu u Europu. Drugi - Preko Grčke, Bugarske, Srbije, kroz Bajakovo - granični prijelaz gdje je zabilježeno najviše zapljena, pa autocestom do Europe.

Treći - Vrlo sličan drugom, no ovim putem najčešće heroin dolazi iz Turske.

Nažalost, kilogrami heroina koje Zen nanjuši, minorni su u usporedbi s tri tone heroina, koliko godišnje završi u venama 26 tisuća hrvatskih ovisnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene